Skip to main content

We hebben inmiddels afscheid genomen van de zomer en dit betekent dat we de herfst geheel kunnen omarmen. Er is ruimte, er is acceptatie, it’s all good. Maar over welke dingen kunnen we eigenlijk zeggen dat dit typisch herfst is? Wat staat ons te wachten?

Typisch herfst


 • Herfst, herfst, wat heb je te koop? Duizend kilo bladeren op een hoop. Het mag dan wel even geleden zijn dat ik op de basisschool zat, toch zijn er bepaalde herinneringen die me bij blijven. Wanneer het tussen de middag regende, mochten we binnen spelen in plaats van buiten. Mijn klasgenoten en ik vonden dit altijd heel speciaal, er werden veel kinderliedjes met ons gezongen. Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe dit tegenwoordig op scholen gaat. Anyways, als de bladeren weer van de bomen beginnen te vallen en het dus ook weer meer/vaker regent, dan moet ik hier altijd even aan terugdenken.
 • Van die dagen dat het nog net te warm is voor een jas en je wegkomt met een goede sweater of vest, terwijl je ondertussen wel blijft checken of het toch niet gaat regenen. Want ja, een heerlijke nazomerdag, maar het is en blijft toch de herfst.
 • Op een écht goede nazomerdag is niet eens een vest nodig! Grote temperatuurverschillen zijn namelijk ook typisch herfst.
 • De veranderingen in de natuur is natuurlijk onmisbaar in dit lijstje. Bladeren die langzaam rood/oranje/geel kleuren.
 • Het wordt eerder donker en dit vind ik wel gezellig wanneer er sfeerlichtjes of iets dergelijks aan staan.
 • ..Maar het wordt ook weer later licht en dit vind ik minder leuk. Opstarten wanneer het nog donker is buiten is niet echt mijn ding. Nee, ik word echt liever gegroet door de zon.
 • Je favoriete series beginnen met een nieuw seizoen.
 • Kruidnoten & andere (zelfgebakken) lekkernijen.
 • De zoektocht naar cadeautjes begint.
 • Een fikse regenbui terwijl je net te ver van huis bent om terug te gaan. Doorweekt, panda-ogen, klappertanden. Dit geluk heb ik niet alleen, toch?!
 • Maar herfst is ook na een regenbui thuiskomen, afdrogen, warme en droge kleding aantrekken, de bank op, onder een dekentje zitten en de regen vanaf binnen verder bekijken. Want het heeft wel iets ja, als je binnen zit.

Wat vindt jij typisch herfst en zou ik wellicht eigenlijk toe moeten voegen aan dit lijstje?

Angelique

Author Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

More posts by Angelique

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten