Skip to main content

De eerste blog waar ik over de digitale vloer kwam bestond uit een simpel Blogger template, een foto en een korte tekst. Ik kan me niet herinneren hoe ik op de website terecht ben gekomen, wat ik wel goed weet is hoe graag ik dit ook wilde gaan doen. Alsof ik opslag verliefd was en mijn blogverhaal hier al begon. Gezien er niet veel informatie te vinden was over het beginnen van een blog (besef even hoe groot dit verschil is met nu), ben ik zelf ook heel eenvoudig begonnen en bestond alles uit trial and error. En ja, de rest is geschiedenis. Inmiddels mag ik mezelf al 10+ jaar een blogger noemen en deel ik mijn verhaal online.

Nooit uitgeleerd

Bloggen is een grote (uit de hand gelopen?) hobby waarin ik alles wat ik leuk vind om te doen goed kan combineren. Naast een leuke bezigheid heeft het ook bijgedragen aan de groei die ik als persoon heb doorgemaakt. Over persoonlijke gebeurtenissen schrijven en (jaarlijkse) overzichten maken zorgt automatisch van reflectie-momenten.

Ik heb bijvoorbeeld veel getwijfeld over wat nu daadwerkelijk het beste bij mij past. Toen ik net begon lag de focus op grafisch ontwerp en toen ik ging studeren draaide alles om webdesign. Dit gaf niet de voldoening waar ik naar zocht en hier baalde ik natuurlijk enorm van, want wat moest ik nu gaan doen? Het antwoord kwam eigenlijk vanzelf. Er is namelijk iets wat ik al vanaf jongst af aan doe, maar nooit als optie heb gezien: schrijven. Dit terwijl ik nota bene bloggend de transformatie door ben gekomen.

Veranderingen

Er is in de tussentijd natuurlijk een hele hoop veranderd in blogland. Alleen al de hoeveelheid mensen met een blog, waar je website en content aan moeten (moeten is relatief natuurlijk) voldoen en de cijfertjes waar het allemaal om draait. De populariteit van bloggen heeft daarnaast op gegeven moment een piek bereikt en is nu weer gaan dalen. Allemaal dingen die niet nieuw voor je zijn als je ook al een langere tijd blogt.

Maar ook Sweet Silver Lining & de manier van bloggen zijn voor mij persoonlijk veel veranderd. Al een geruime tijd worstel ik met mijn eigen content. Daar waar mijn blog in eerste instantie echt mijn verhaal was, lijkt het nu maar te gaan om een klein gedeelte. Mijn (op dit moment van schrijven) belangrijkste hoofdstuk, mijn gezondheid, sla ik grotendeels over. En dit vind ik stiekem toch best jammer.

Online of privé

Veel dingen waar ik over wil schrijven vind ik enerzijds lastig om te delen (want: privacy), maar anderzijds ook belangrijk om kenbaar te maken.

Er zijn namelijk twee doelen die ik zou willen bereiken met het schrijven over mijn gezondheid: Ik zou anderen met deze aandoening (of symptomen ervan) graag op weg willen helpen en ik wil een kijkje bieden in het leven met een chronische ziekte.

Hoe nu verder

Het fijne aan het hebben van een blog als hobby, is dat ik niemand iets verschuldigd ben. Welke content ik wanneer online zet is daarom ook geheel aan mij.

Maar met de citaat ‘never change a winning team’ in gedachten, kan ik eigenlijk wel een beetje concluderen dat ik vastgeroest zit in eerdere blogconcepten. Ik twijfel veel over nieuwe ideeën en besluit dan (achteraf) om ze niet online te willen hebben staan. Dit is dan ook hetgeen wat ik langzaamaan wil gaan veranderen. Desnoods door middel van blogs achter een wachtwoord.

Angelique

Author Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

More posts by Angelique

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten