Skip to main content

Ik ben een echte denker. Ik kan over de meest uiteenlopende zaken filosoferen, zoveel dat mijn omgeving zich soms afvraagt hoe ik op bepaalde dingen kom en waar ik de tijd vandaan haal om dit allemaal te bedenken. Dit is iets waar ik je wél een antwoord op kan geven: het is een fenomeen genaamd plafonddienst. Mede nachtuilen (of brakers) zullen het vast ook een keer hebben meegemaakt. Tijdens dit soort diensten vind mijn brein het nodig om na te denken over dingen waar ik (nog) geen antwoord op heb. Welkom in de wondere wereld van zaken die ik me afvraag.

Onbeantwoorde vragen tijdens de plafonddienst


 • Als je een orchidee in een grote bloempot zet, krijgt ‘ie dan baby’s? Of valt een orchidee niet te stekken?
 • Hoe overleeft een kuikentje in een ei? Waar komt de voeding bijvoorbeeld vandaan?
 • …En hoe lang zit een kuikentje überhaupt in een ei?
 • Zullen dieren stiekem onderling kunnen communiceren zoals wij mensen dit doen?
 • Nadat ik heb gekeken hoe laat het is: Hoe lang zou ik het kunnen redden zonder slaap? Waarom heeft acht uur slaap eigenlijk de voorkeur?
 • Waar halen ze de mensen vandaan om dit soort zaken te testen?
 • Hoe werkt het hebben van meerdere persoonlijkheden? Om hoeveel verschillende personen kan dit gaan? Wordt je hiermee geboren of is dit iets wat je gaandeweg ontwikkelt?
 • Wat ‘vieren’ we eigenlijk tijdens Pinksteren? Of herdenken we iets?
 • Wat doen de katten wanneer ik niet thuis ben?
 • Hoe kan het dat we in de maand Mei zitten en nog steeds niet kunnen spreken van een fatsoenlijke lente? Het is toch bizar dat er momenteel nog steeds sneeuw en/of hagel voorkomt?
 • Als ik een podcast zou willen opnemen, waar zou ik dan makkelijk een uur over kunnen praten?
 • Wat is mijn talent eigenlijk?

Herken je dit soort plafonddiensten?

Angelique

Author Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

More posts by Angelique

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten