Skip to main content

Het is de hoogste tijd om iets nieuws te proberen om te ontspannen. Mijn nog-te-lezen-boekenlijst werd steeds langer en langer, maar gelukkig kan ik hier met behulp van een van mijn verjaardagscadeaus een einde aan gaan maken. Het is namelijk zo dat ik graag een goed boek lees, maar dat het met mijn concentratievermogen enorm lang duurt voordat ik op de laatste bladzijde ben aangekomen. Na een proefabonnement ben ik toch overstag gegaan, want deze manier van lezen spreekt me eigenlijk wel aan. Ik las onder andere De Kooi van een inmiddels bekend(er) undercoveragent.

Gelezen boeken


Na de bestseller Ja-maar wat als alles lukt?, Huh?! en Omdenken is Berthold Gunster terug met een boek over een onderwerp wat iedereen zal aanspreken: relaties. In dit boek past Berthold Gunster de theorie van het omdenken toe op relaties, zowel in zakelijke als privésituaties. Het doel is om een voor beide partijen waardevolle relaties te creëren. Al kan het in sommige gevallen betekenen dat de relatie beter kan worden beëindigd.

We hebben er elke dag mee te maken: ze kunnen een bron zijn van stress en verdriet. Maar goede relaties zijn ook datgene wat ons vrolijk en gelukkig maakt.

In 2003 zette de Nederlandse politie een eenheid op die zo geheim was dat zelfs binnen het korps bijna niemand ervan wist. De leden van de eenheid werden getraind om – gewapend met de nieuwste technieken en stalen zenuwen – de zwaarste criminaliteit te bestrijden. Vanuit De kooi, hun streng beveiligde basis, leverden ze een unieke bijdrage aan de strijd tegen onder meer moordenaars, terroristen, drugshandelaren, overvallers en ontvoerders. In een tijd waarin de criminaliteit drastisch veranderde en verhardde, stonden ze dag en nacht paraat, 365 dagen per jaar. Het vaak levensgevaarlijke en in het diepste geheim uitgevoerde werk bepaalde hun hele bestaan. Ze déden dit werk niet, ze wáren het. Nog nooit trad iemand van dit team naar buiten. Tot nu.

 

Mijn mening


Ik ben oke, jij bent een sukkel is een boek uit 2010, geschreven door Berthold Gunster en bevat 290 pagina’s. Aan de hand van onderzoeksresultaten kom je meer te weten over het spiegelen van je gesprekspartner en wat je hiermee bereikt. Je hoeft een ander namelijk niet te veranderen of oordelen te hebben om met elkaar te kunnen communiceren. Een interessant boek om te lezen wanneer je geïnteresseerd bent in psychologie. Soms wat langdradig, maar over het algemeen vlot geschreven.

De Kooi is een boek uit 2020, geschreven door Marcel van de Ven en bevat 256 pagina’s. True crime door de ogen van een undercoveragent, dat klinkt als een succesformule toch? Dat is dit keer ook zeker het geval. Marcel neemt je mee op sleeptouw door zijn verhaal, zowel op werk- als op privégebied. Als je eenmaal bent begonnen met lezen, wil je niet meer stoppen. Van der Ven kun je kennen van programma’s als ‘Ontvoerd’, ‘Op de vlucht’ of ‘Hunted’.

Welk boek staat er nog op jouw boekenplank?

Angelique

Author Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

More posts by Angelique

Join the discussion One Comment

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten