Skip to main content

Het klussen in mijn woning heeft z’n vruchten afgeworpen: de muren zijn wit, de vloer ligt er helemaal in en tot dusver werkt alles naar behoren. De laatste meubelen (besef even – het is gewoon bijna klaar!) druppelen langzaam binnen en staan op hun plek. Nu hoor ik je al denken “Angelique, het werk zit er op!”, maar nee, it has just begun. De afsluitende en tevens leukste fase is zo goed als aangebroken, namelijk het decoreren. Mijn interieur kun je momenteel erg minimalistisch noemen en dat is niet helemaal de stijl waar ik voor wil gaan. Tijd om daar verandering in te brengen!

De must-have onder de musthaves zijn natuurlijk planten. Groen voegt echt iets extra’s toe aan de ruimte en kan, naar mijn mening, niet ontbreken in mijn nieuwe stulpje. Er is alleen een probleem: ik heb er niet zoveel verstand van. Ik heb geen idee wat voor moois er te vinden is en wat er goed in mijn huis zou passen. In mijn zoektocht kwam ik de webshop van Plant Rebelz tegen en ik waande me direct in plant-heaven. Dit is namelijk wat ze zelf zeggen.

Met Plant Rebelz tover jij jouw kamer om in een heuse urban jungle. Geef je interieur een tropische touch met onze groene rebels of ga zelf aan de slag met onze botanische baby’s en stoere terrariums.

Dit klinkt uiteraard veelbelovend en ik moet eerlijk bekennen dat het aanbod me niet tegenvalt. Elke plant heeft ook een eigen naam gekregen en dit maakt alles net een stukje persoonlijker en leuker!

Een paar favorieten


  • SHARP SOLDIER: Terrariums zijn hipper dan hip. Je kunt het zien als een eigen mini eco-systeem waarbij water via verdamping wordt gerecycled, lekker zelfvoorzienend dus. Je hoeft jouw terrarium dan ook geen water te geven. Het is als het ware een groene natuurwereld in een afgesloten fles.
  • RED BASTARD: Waar andere planten groen zijn met wellicht een tintje paars is deze Tradescantia paars met een tintje groen! Deze beauty heeft daarnaast de hobby om lucht te zuiveren en hiervoor vraagt hij enkel wekelijks wat water.
  • HAPPY WEIRDO: De Caladium Party Punch is een hele toffe en populaire plant, vanwege zijn bijzondere kleuren. Is het geen plaatje? Caladiums zijn er in alle kleuren en patronen. Van roze tot groen en van wit met roze vlekken tot donkergroen met roze spikkels. Er zijn oneindig veel caladium varianten, de één nog mooier dan de ander!
  • CHEEKY DRIEHARD: Kan jouw interieur wel wat kleur gebruiken, maar heb je geen groene vingers? Geen probleem! Waar je deze vrolijke ‘Funky Driehards’, oftewel: droogbloemen ook neerzet, ze zijn overal happy. Zonnige spot of een plekje in de schaduw? Het maakt de Driehards niet uit.

Getest: De Stekkie Surprise van Plant Rebelz


Plant Rebelz heeft ook iets anders leuks, namelijk: een stekkie box! De Stekkie Surprise bestaat uit een super toffe box met vier willekeurige stekjes. Een perfecte oplossing voor mijn ik-heb-er-geen-verstand-van-probleem. Ik heb een exemplaar mogen ontvangen en zoals je ziet is het echt een feestje om uit te pakken. Heel erg leuk om een ander (of jezelf!) een keer cadeau te doen.

Deze plantenbaby’s zaten er in mijn box en worden nu meerdere dagen verzorgd:

Aglaonema


Ficus Elastica


Aloë Vera (Roepnaam Vera)


Plant Rebelz

Calathea


Plant Rebelz

De stekjes doen het goed en hebben het naar hun zin in de nieuwe omgeving. Ik ben benieuwd of ik zelf groene vingers ga kweken en hoe groot de planten daadwerkelijk zullen worden. Een ding is zeker – de kwaliteit die je krijgt is echt super!

Welke planten kan ik bij jou thuis vinden?

Angelique

Author Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

More posts by Angelique

Join the discussion One Comment

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten