Skip to main content

Het is officieel nog steeds zomer, maar het duurt niet lang meer voordat de herfst hier is. Eerlijk gezegd vind ik de regenachtige dagen met een grijze lucht al snel herfstig, maar om hiervoor de kalender aan te passen is in Nederland erg lastig met onze wisselende weersverwachtingen. Over een paar dagen begint dit seizoen en laten we de rest achter ons: tijd voor een persoonlijke en eerlijke terugblik.

Recap: Summer 2020


Laat ik beginnen met iets waar we allemaal de kriebels van krijgen, maar wat helaas nog steeds een veroorzaker is van vele (teveel) discussies: COVID-19. Vanwege mijn chronische ziekte, maar ook doordat ik nog herstellende ben, ben ik vatbaarder voor Corona en let ik dus extra op wat ik doe en waar ik naartoe ga. Ik vind het rot om te zien dat er genoeg mensen zijn die het allemaal wel prima vinden en zich dus niet zoveel van de gezondheid van een ander aantrekken.

Gezondheid

Dat ik niet alles heb kunnen doen wat er op mijn lijstje stond, komt niet enkel door COVID. De grote temperatuurverschillen en de extreem warme dagen hebben ervoor gezorgd dat ik veel overtollig vocht in mijn lijf had. Dit was zwaar. Daarnaast ben ik nog steeds aan het revalideren en kan ik ook eigenlijk niet van mezelf verwachten dat ik alles als vanouds weer ga doen. Nee, zo werkt het helaas niet! Dit betekent echter niet dat ik stil heb hoeven zitten en vergeleken met voorgaande jaren was dit alsnog een grote stap vooruit.

De zomer highlights

 • Eindelijk: een tv-meubel! Ik ben er nog steeds heel erg blij mee. Het was écht een goede keuze. De kast was ook snel in elkaar gezet, op enkele onderdelen die stuk waren na. Oh, en het inruimen was ook een grotere opgave dan verwacht. Zo-veel verhuisdozen!
 • Elke klusdag is eigenlijk ook wel een highlight, gezien het me steeds dichterbij de verhuizing brengt. Heel fijn om mijn huis zo te zien opknappen.
 • De keren dat ik R heb gezien zijn ook allemaal highlights. ♥
 • Voor het eerst na mijn ongeluk naar de fysiotherapie. De derde keer dat ik daar was, bleek (toen ik al boven was) de lift defect te zijn. Dat was ook meteen mijn eerste keer met de trap – heel pijnlijk, maar ook heel trots.
 • Ik oefen daarnaast ook nog steeds met lopen buiten de deur. Steeds een beetje verder, steeds een beetje langer. Ondertussen mooie foto’s maken. Blij mee!
 • Hallo, koelkast!
 • En hallo, vaatwasser!
 • Ik heb uiteraard nog veel meer spullen aangeschaft, maar dan word deze lijst wel erg lang.
 • De eerste keer koken in eigen keuken is ook een feit en smaakt gelukkig naar meer.
 • Geen highlight, maar wel een belangrijke gebeurtenis waar ik bij stil wil staan: twee mensen overleden.
 • Ik probeer mijn creatieve hobby’s weer op te pakken en heb voornamelijk veel geschilderd.

Zomer playlist

Je kent het vast wel: de radio staat heel de dag aan (tijdens het klussen), bepaalde nummers komen vaak voorbij en voordat je het weet heeft je grijze massa het opgeslagen.

Dit gebeurde bij mij met:Hoe ziet jouw summer recap eruit? Wat waren de highlights van dit seizoen?

Angelique

Author Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

More posts by Angelique

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten