Skip to main content

Voor de mensen om me heen en de lezers van mijn blog is dit geen nieuws: ik ben een planner in hart en nieren. Ik maak overal lijstjes van en ik ben ook groot fan van het dagelijks kunnen afstrepen van mijn to do’s. Dit alles gebundeld in een mooi (notitie)boek en ik ben helemaal tevreden. Of eigenlijk: ik was helemaal tevreden.

Nu ik ouder word, merk ik dat het best lastig kan zijn om prioriteiten te stellen en bepaalde dingen (even) links te laten liggen. We leven in een prestatiemaatschappij waarin ‘druk zijn’ en ‘geen tijd hebben’ positieve begrippen zijn geworden, maar door zoveel te moeten is de kans groot dat je jezelf voorbij loopt. Tuurlijk: er zijn zaken die minder leuk zijn en toch moeten gebeuren. Balans vinden tussen moet en mag is een zoektocht. Persoonlijk vind ik het daarom belangrijk om ruimte te hebben om te reflecteren. Wordt je écht gelukkig van wat je doet? Krijg je hier energie van of lever je juist in?

De Purpuz Planner


De Purpuz kan je helpen bij deze zoektocht, omdat de focus ligt op jouw doel en hetgeen waar jij gelukkig van word. Of: waar jij gelukkig van gaat worden, want elke week is een nieuwe kans. De planner doet dit met behulp van de acht tools.

  • Purpuz map – hoe wil je dat jouw leven er over drie jaar uitziet? Welke doelen zou je hiervoor moeten behalen?
  • Purpuz matrix – welk doel wil je het liefst als eerste behalen? Hier ga je het komende jaar aan werken.
  • Purpuz plan – hoe denk je aan dit doel te werken? Welke stappen moet je hiervoor zetten?
  • Purpuz pad – hoelang denk je met deze stappen bezig te zijn? Hoeveel tijd heb je nodig?
  • Maandplanning – de belangrijkste afspraken in een oogopslag.
  • Weekplanning – welke taken en afspraken heb je allemaal?
  • Dagreflectie – wat ging er goed, wat kan er beter?
  • Vragen aan jezelf – reflecteer op de afgelopen maand.

Door deze acht tools is de planner daadwerkelijk een lifecoach op papier. Wil je meer weten over de gedachte hierachter? De bedenker van de Purpuz methode, Clen Verkleij, vertelt je hier meer over zijn verhaal en het ontstaan van de planner.

Mijn ervaring met de Purpuz


Ik wilde dit product graag een kans geven, omdat het omvat wat ik zelf ook belangrijk vind: overzicht en persoonlijke ontwikkeling. De toegevoegde pagina’s, quotes en mooie foto’s zorgen voor dat beetje extra motivatie en positiviteit.

Ik gebruik de planner nu een aantal weken en wat mij het meeste aanspreekt is de ruimte die ik heb om alles op te schrijven. De week is verdeeld over twee pagina’s en daarnaast heb je een aparte to do list en creatieve ruimte. Het bijhouden van overwinningen vind ik een goede manier om gemotiveerd te blijven werken aan je doel. Ja, het is een mooi product en zeker meer dan een gewone agenda.

Ik zou wel voorzichtig zijn met markeerstiften en fineliners, deze zie je namelijk wel terug aan de andere kant van de pagina.

Welke planner gebruik je?

Angelique

Author Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

More posts by Angelique

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten