Skip to main content

Ik heb het vaker toegegeven: ik kan best een nachtbraker zijn. Dit is uiteraard niet vrijwillig, want ik begin liever wat eerder en (heel belangrijk) uitgerust aan mijn dag. Ik kan vaak dus simpelweg gewoon niet slapen. Of beter gezegd: te weinig. Er zijn meerdere redenen waardoor ik ‘s nachts wakker blijf. De ene keer ben ik druk geweest en heb ik de tijd nodig om alles te kunnen verwerken en de andere keer heb ik teveel last van lichamelijke pijnen, waardoor het me niet lukt om te ontspannen. Een gespannen lijf in slaap krijgen is topsport. Ja, hier komen helaas nog piekernachten bij. De plafonddienst is dus niet onbekend, maar wat zou ik graag ontslag willen nemen.

Wanneer ik niet kan slapen..


  • Ik ga me dus echt de meest random dingen afvragen. Zo vroeg ik me een paar dagen geleden af of er weleens een astronaut los is geraakt van een ruimtevaartuig en daardoor eindeloos door de ruimte blijft zweven. Er is natuurlijk geen zwaartekracht in de ruimte, dus het is niet alsof je terug naar de aarde ‘valt’. Hoe voelt het eigenlijk om op zo’n afstand naar de aarde te kijken en hoe gaat zo’n voorbereiding? Uiteindelijk kun je me vinden op Google met de vraag ‘hoe wordt je een astronaut?’ Tja, de tijd gaat zo wel snel voorbij. Je kunt hier trouwens lezen dat ik me wel vaker dingen afvraag.
  • Moeten plassen, maar het is hier onder de dekens zo lekker warm en dan moet ik de kou in en.. met een volle blaas kan ik ook de slaap niet vatten. Dus ik moet wel. Oneerlijk eigenlijk ook.
  • En dat herhaalt zich net zolang totdat ik ein-de-lijk slaap.
  • Wat zich ook eindeloos herhaald: draaien, want ik lig niet lekker. Nee, ik zeg het verkeerd: mijn bed ligt niet lekker. Want iemand anders de schuld geven helpt. #not
  • Ik ga spontaan twijfelen aan mezelf. Is de deur wel op slot? En de tuindeur? Toch maar even controleren, het is toch niet alsof ik iets anders te doen heb.
  • Ik heb best wel dorst inmiddels.
  • Kijken hoe laat het is en me realiseren dat ik nog maar even ‘kan’ slapen..

Heb je weleens last van slapeloze nachten en wat is jouw ultieme tip hiertegen?

Angelique

Author Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

More posts by Angelique

Join the discussion One Comment

  • Saskia schreef:

    Ik heb er weinig last van, ben vaak door de gehele dag nu super moe. Zeker nu ik een gezin heb. Ik slaap dan ook wat vaster en droom vaker, waardoor ik me juist wat uitgeruster wakker wordt. Een kopje thee wil bij mij ook werken of even voor het slapen alle electronica uit.

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten