Skip to main content

We zijn alweer een paar weken met de eerste maand van het jaar, en daarmee ook met 2020, bezig. Kan ik hieruit concluderen dat de tijd weer ouderwets snel gaat? Misschien wel. Wat ik in ieder geval zeker weet is dat januari 2019 nu echt tot het verleden lijkt te horen. Persoonlijk is het voor mij wel een wereld van verschil en dat laat ik je graag zien. Ben je, op deze luie zondag, klaar voor een tripje down memory lane?

Gezondheid


Ik kan me de laatste keer dat ik een update heb geschreven over mijn gezondheid niet meer herinneren. Hier en daar laat ik er iets over weten, maar een uitgebreid artikel verschijnt eerder in mijn dagboek. Nu er twaalf maanden zijn verstreken is er een groot verschil te zien qua gezondheid.

Op 1 januari 2019 had ik voor het eerst in maanden, na mijn ongeluk, mijn schoenen weer aan en stond ik voor het eerst ook weer buiten. Achteraf gezien was ik hier helemaal nog niet klaar voor, want ik was nog veel te ziek. Maar ik wilde gewoon heel erg graag niet meer ziek zijn. Dit heeft helaas wel nog een paar maanden geduurd.

Op 1 januari 2020 was het even een surrealistisch moment toen ik ervoor koos om niet mee naar buiten te gaan. Het was fijn om te merken dat ik zelf weer een keuze kon maken en mijn lijf niet de keuze voor mij maakte. Ik ben niet meer 24/7 ziek, gelukkig heb ik ook goede momenten en dagen. Ik ben nog steeds niet waar ik moet en wil zijn, maar ik ben zeker dichterbij dan vorig jaar.

Blogs


Sweet Silver Lining werd in januari 2019 gevuld met 10 artikelen. Eerlijk? Ergens had ik dit aantal niet verwacht als ik terugdenk aan hoe ik me voelde & hoe ik op dat moment in mijn vel zat. Dit zijn de meest gelezen blogjes van deze maand.

De eerste week van 2019

Waarom ik een blogger ben (geworden)

The Happy List #29

2020 heeft momenteel 6 artikelen op de teller staan. Een nieuwe lay-out en beter in mijn vel zitten hebben ervoor gezorgd dat ik het bloggen weer met plezier kan doen. Het gevoel van falen is een stuk minder en dit maakt het ook makkelijker om mijn schrijfsels weer met jullie te delen. Ik hoop dat er nog veel meer blogjes bijkomen dit jaar! Dit zijn de best gelezen artikelen so far.

Doelen: rewind 2019 & hallo 2020

Dit nam ik mee naar 2020

Als ik later groot ben, dan..

Humble abode


Vorig jaar ging alles tergend langzaam omtrent mijn woning. Het verbouwen liet lang op zich wachten, waardoor andere klussen ook niet konden plaatsvinden. Daarnaast ging er ook veel mis – iets met ineens een muurtje missen en waterballet.

 


Gelukkig is dat dit jaar wel anders, want mijn huis krijgt steeds meer vorm. Heel blij mee! Alles is voorzien van behang en er is ook eindelijk wat kleur te vinden in mijn kamers. Het grootste wat er nu nog moet gebeuren is het leggen van de vloer en uiteraard zijn er nog genoeg kleinere klusjes om te doen. Maar, er zit schot in de zaak.

Now vs then: 2019/2020 in vogelvlucht:

 • Vorig jaar was de gemiddelde temperatuur was 3,4 °C. Stiekem ben ik dan ook heel blij met de temperatuur die we op dit moment hebben.
 • Eigenlijk wil ik er niet meer aan denken, maar januari 2019 heb ik grotendeels binnen doorgebracht. Ik onderneem nu een stuk meer, nog niet voldoende, maar hier heb ik zeker stappen kunnen zetten.
 • Ook leuk: ik zie R. vaker dan vorig jaar. ♥

Welk verschil zie jij als je 2019 en 2020 met elkaar vergelijkt?

2020

Angelique

Author Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

More posts by Angelique

Join the discussion 3 Comments

 • Saskia schreef:

  Mooi om zo op deze manier terug te blikken <3

 • Morgaine schreef:

  Jeetje, nu al vragen of je verschil zit met vorig jaar en dit jaar? het jaar is net gestart. Er is heel wat veranderd, echt wel, maar hoe kan ik nu weten hoe dit jaar gaat verlopen wat net gestart is en vorig jaar… dat kan ik je pas aan het einde van het jaar vertellen 😉

  2019, was in elk opzicht compleet anders dan de jaren ervoor, de start daarvan ligt in augustus 2018… de liefde, en alles wat erbij hoort!

  Grote veranderingen voor twee mensen, twee huizen en die trend zet zich nog even voort, nog een boel te gebeuren waar het nu even stil lijkt te liggen allemaal, ook nog, kortom, geen idee hoever we zullen komen, de plannen zijn groots, wil niet zeggen dat het allemaal in een jaar tijd gebeurt of kan. 😉

  Ik ben wel blij, dat het voor jou er nu al veel beter uit ziet, vooral je huisje, maar ook jouw gezondheid!
  X

 • Ik schreef:

  Wat leuk daar je weer met plezier kan schrijven en plaatsten. En ook leuk dat je R. vaker ziet.

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten