Skip to main content

Mijn vorige blog ging over dromen en ik gebruikte een welbekend iets, namelijk: ‘als ik later groot ben, dan’. Maar dromen zijn uiteraard niet enkel iets voor kinderen of voor jongvolwassenen. Waarom zouden we ooit stoppen met het hebben van dromen? Dromen kan en mag altijd! Vandaag is het dan ook tijd voor mijn invulling. Althans, gedeeltelijk natuurlijk.

Als ik later groot ben, dan..

 • ..zou ik wel een soort atelier willen hebben. Een ruimte waarin ik lekker creatief bezig kan zijn en ook mijn projecten kan laten staan of liggen. Ik vind het heerlijk om met bijvoorbeeld verf in de weer te gaan, maar alles steeds weer opbergen is een hele klus.
 • ..woon ik in mijn droomhuis die ik helemaal naar eigen smaak heb kunnen maken. Voor nu blijft het even bij een Pinterest board.
 • ..is mijn gezondheid stabiel en heb ik meer de vrijheid om te doen wat ik zou willen doen.
 • ..weet ik ook hoe ik mijn gezondheid stabiel moet houden.
 • ..ben ik meer bezig met mijn ambities en minder met de onzekerheden die daarbij komen kijken.
 • ..heb ik sowieso, over het algemeen, meer zelfvertrouwen.
 • ..heb ik een vaatwasser die zichzelf wel weet uit te ruimen. Want, ja, zo moeilijk kan dat toch niet zijn?
 • ..ga ik meer van de wereld ontdekken. Het lijkt me heel tof om mooie en historische plekken te gaan bezoeken. Daarnaast zou ik het ook willen ervaren hoe het is om alle stress even los te kunnen laten.
 • ..hoop ik mezelf minder in de weg te zitten.
 • ..wil ik een fotoshoot met loved ones en de prachtige foto’s laten afdrukken.
 • ..zou ik de hondenmama willen zijn van een berner sennen.
 • ..heb ik een kledingkast vol items waar ik blij mee ben.
 • ..haal ik voldoening uit mijn dagen met hetgeen wat ik besluit te doen.
 • ..voel ik de ruimte om lekker mezelf te zijn.
 • ..hoop ik iets van mijn blog gemaakt te hebben en dit nog met veel plezier te doen!

Wat antwoordde jij vroeger op ‘als ik later groot ben, dan..’?

groot

Angelique

Author Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

More posts by Angelique

Join the discussion One Comment

 • Morgaine schreef:

  Ik denk dat het in mijn tijd allemaal een stuk simpeler was, ook al is er in diezelfde tijd veel veranderd naar wat men nu krijgt…

  Als ik later groot ben, wil ik het liefst jong kinderen, gehuwd zijn, ons huisje met tuintje hebben, en hij heeft een goede baan. Kunnen we op vakantie eens per jaar en zorg ik voor het gezin. Als de kinderen groot zijn, zijn wij nog jong, en kunnen wij misschien gaan reizen. Waarin ik ook ga werken dan, en zo extra verdienen wat niet echt nodig is…

  Ik bedoel, de tijdgeest was compleet anders, kun je nagaan, hoeveel ze kapot hebben gemaakt daar in Den Haag, om dit allang niet meer te kunnen denken…

  X

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten