Skip to main content

Als kind was de invulling op de vraag ‘als ik later groot ben, dan..’ echt iets magisch. Ik kon urenlang fantaseren over de toekomst. Alsof ik al wist hoe mijn leven eruit ging zien – opleiding, baan, huis, familie, vrienden, huisdieren, verzin het maar! Een en al dromen. Uiteraard hield ik met mijn kinderbrein geen rekening met de hoe-vraag en eventuele beren op de weg. Die waren er niet. Het was gewoon simpel: dit wil ik en zo gaat het worden. Waarom is het nu, op latere leeftijd, niet zo simpel meer? What happened?

Realiteit & verantwoordelijkheid

Ouder worden betekent dat fantasieën zullen verdwijnen; er bestaan bijvoorbeeld geen zeemeerminnen, dus je kunt er ook niet eentje worden. Je bent niet ineens beroemd. Je kunt niet zomaar een huis mét zwembad kopen. De zaken die je wilt bereiken vergen tijd, energie, moeite en/of geld. Dromen kunnen ineens stuk minder een droom zijn. Maar ging het hier eigenlijk in eerste instantie wel om? Is het dromen an sich ook niet even loskomen van die realiteit? Echt even diep in jezelf keren en luisteren naar hetgeen wat jouw hart sneller laat kloppen?

Beangstigend

Het is dus eigenlijk vrij logisch dat sommige dromen (wensen) uitspreken je zweethanden bezorgen. Het ligt zo dichtbij jezelf en dit hier is kwetsbaarheid voor nodig, hoe rot is het dan als het niet (op tijd) lijkt te kunnen? Omdat er niet voldoende geld is of als er andere zorgen zijn die je energie opslokken. Met druk van buitenaf, mensen die meekijken en oordelen, in een wereld waar je de situatie met iedereen zou kunnen vergelijken is het toch ook best een beetje eng?

Bevrijdend

Toch vind ik (groot) dromen nog steeds iets magisch hebben. Het is fijn om te weten naar welk doel je werkt, maar het is daarnaast ook een goed en puur antwoord op wat jou gelukkig maakt. Het is ook niet iets wat je met de hele wereld hoeft te delen; zolang je het zelf maar weet.

Misschien kun je dan geen échte zeemeermin worden, maar met een beetje creativiteit kom je wel in de buurt.

Wat is een droom van jou? Wat zou je nog graag willen bereiken of doen?

Angelique

Author Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

More posts by Angelique

Join the discussion One Comment

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten