Skip to main content

Let’s be real: vorig jaar heb ik, als film- en serieliefhebber, schandalig weinig op mijn lijstje kunnen zetten. Dit kwam door de combinatie van rusteloosheid en weinig concentratievermogen, iets wat me niet veel goeds heeft gebracht. Het komende jaar wil ik wat meer balans vinden en ik hoop met een goede serie wat meer rust te gaan pakken. Dit is wat ik tot dusver wil zien, aanraders zijn uiteraard welkom!

ManifestLees meer
Tijdens een enorm turbulente, maar routine vlucht, lijkt het er even op dat alle 191 passagiers neerstorten. Als ze uiteindelijk veilig landen, worden ze opgevangen door politie en ambulances. Wat blijkt: iedereen aan boord blijkt vijfenhalf jaar te zijn vermist en dood gewaand… Al snel ontvouwt zich een dieper mysterie.

De familie Stone wordt tijdens hun terugreis naar New York van elkaar gescheiden als de vlucht overboekt blijkt. De vrouw van Ben, zijn dochter en ouders besluiten de eerste vlucht te nemen, terwijl Ben samen met zijn zieke zoontje Call en zijn zus Michaela een vlucht later pakt. Het wordt een beslissing met grote gevolgen. Is er iets onmogelijks gebeurd of een wonder?

Eenmaal bijgekomen van de eerste schok, probeert iedereen zijn leven weer op de rit te krijgen. Maar hoe doe je dat als de mensen om je heen dachten dat je dood was? En wat zijn de gevolgen daarvan?

Al gauw blijkt dat er rigoureuze veranderingen hebben plaatsgevonden. Daarnaast horen zowel Ben als Michaela sinds de bewuste vlucht ineens een stem in hun hoofd die hun aanwijzingen geeft. Niet veel later hoort een aantal andere passagiers ook stemmen.

Bron

We beginnen met een exemplaar die compleet nieuw voor me is en die ik wil gaan proberen. Het heeft iets weg van lost en andere series die ik tof vond, toch heeft het ook een eigen verhaal. Gaan het episodes zijn die me helemaal omver gaan blazen? Waarschijnlijk niet, maar ik denk wel een goede aanwinst in mijn lijstje.

You (seizoen 2)


Lees meer

Een gevaarlijk charmante, geobsedeerde jongeman neemt extreme maatregelen om een plaats te krijgen in het leven van degenen op wie hij zijn oog heeft laten vallen.

Bron

Ik heb me meer dan prima vermaakt met het eerste seizoen van You. Het is heel interessant om in de gedachten van Joe Goldberg rond te dwalen tijdens de serie. Het verhaal sluit naadloos aan bij deze tijd en laat een realistisch beeld zien van (een groot gedeelte van) de huidige maatschappij.

Ergens krijg ik er ook de rillingen van om te zien hoe makkelijk het is om iemand te gaan stalken, zelfs met de kennis dat het hier gewoon uitvergroot is.

The Good Doctor (seizoen 3)Lees meer

Amerikaanse dramaserie over de jonge chirurg Shaun Murphy die van het platteland naar de grote stad verhuist om te gaan werken in een prestigieus ziekenhuis. De briljante Murphy lijdt aan een autistische stoornis, waardoor hij nauwelijks in staat is om contact te leggen met de mensen om zich heen. Zijn gebrek aan sociale vaardigheden compenseert hij met zijn buitengewone medische gave.

Bron

Mijn grote favoriet kan uiteraard niet ontbreken. Ik vind het leuk om te zien dat er in seizoen 3 (want ik kon me niet langer inhouden) meer aandacht wordt besteed aan het leven van Shaun buiten het ziekenhuis. Het blijft heel interessant om alles vanaf zijn perspectief te zien en te gaan begrijpen waarom hij op bepaalde manieren reageert. Daarnaast vind ik het heel dapper dat hij, ondanks de moeite met sociale vaardigheden, wel een manier zoekt om te communiceren wat hij in gedachte heeft.

Baptiste


Lees meer

Baptiste is een spin-off van de televisieserie The Missing met in de hoofdrol het personage Julien Baptiste dat wordt gespeeld door Tchéky Karyo.

Bron

Ik wilde ook graag een misdaad in mijn lijstje hebben. Dit is een genre dat ik graag kijk, deze serie lijkt hierin een goede aanvulling. Het eerste seizoen is, zoals je wellicht kunt zien, grotendeels opgenomen in Amsterdam.

Welke series staan er momenteel op jouw lijstje?

zien

Angelique

Author Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

More posts by Angelique

Join the discussion 2 Comments

 • Ik schreef:

  The Good Doctor, politie series (haha, zijn er genoeg). Baptiste, die je hier aan gaf, lijkt mij ook wel iets om te kijken. 🙂

 • Morgaine schreef:

  Ik zat al te denken, The Good Docter, kijken wij ook, wanneer dan, heb ik het gemist? pfieuw!

  Nou gisteren zagen wij een aankondiging voor Netflix, 100% Nederlands makelij…. Ares, vanaf 17 jan.. geloof ik op Netflix… Wij zagen al stukjes, psychische thriller serie, veel in Rijksmuseum en Tropenmuseum ook opgenomen.

  Verder, kijk ik nu juist oude series, sbs9 Ghostwhisperer, maar seizoen 5 is al van start en ik kijk het toevallig? Weer vanaf 1, of heb ik het gezien, wel leuk.

  ER, RTL8 geloof ik, maar ook hier, toevallig vanaf 1 gezien we zitten alweer in seizoen 5 ook…

  Verder, kijken wij de Bauers, hahaha in Argentinië, en ook slimste mens kijk ik graag, en zo nog wel meer.

  Wie is de Mol start weer van het weekend! Leuk!

  X

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten