Skip to main content

De winter, een van de vier seizoenen die een extra routine toevoegt aan je dag. Naast een ochtend- en avondroutine is er namelijk de ik-moet-de-deur-uit routine. Veel te dikke jas aan, sjaal om, handschoenen aan, je lange lokken die weer ergens in vastzitten, handschoenen uit omdat je iets vergeten bent & je er op dat moment pas achter komt dat ze best een beetje onhandig zijn, oorbellen die gedraaid zijn in je sjaal.. struggles. Persoonlijk is het voor mij al nat en koud genoeg geweest, ik maak er dan ook geen geheim van dat ik meer een lentefiguur ben. Ik schrok dan ook behoorlijk van het feit dat, en je zou het niet zeggen, de winter pas afgelopen weekend officieel is gestart.

Gezien de natuur heeft besloten dat de mensheid geen winterslaap nodig heeft, is het de hoogste tijd om te bedenken wat we willen gaan doen.

Bucket list


❆  Er zijn een paar zaken die ik heel graag in huis zou willen afronden, maar ik zal hier geen kluslijst van maken. Twee dingen die bovenaan staan: om te beginnen met de accentmuren in de woon- en slaapkamer, dit gaat het geheel veel persoonlijker maken en hier kijk ik echt naar uit! Het leggen van de vloer gaat de woning ook een boost geven, dit hoop ik binnenkort te doen.

Een bank aanschaffen. Gezien de levertijden wil ik hier snel werk van maken, maar ik vind het nog best lastig. Mooi maar functioneel, dat zijn mijn eisen. Zal het me gaan lukken?

Een bibliotheekpas regelen. Ik heb het lezen altijd fijn gevonden om te doen, maar ergens ben ik mijn liefde voor boeken verloren. Ik begin het echter inmiddels wel te missen. Het aanschaffen van al die titels vind ik zonde, dit leek me dan ook een passende oplossing.

❆  Een beter balans tussen belasten en ontspannen vinden. Dit heb je al vaker op mijn lijstjes kunnen vinden, want hier een middenweg in vinden is simpelweg ook moeilijk. Ik wil veel meer doen dan wat ik lichamelijk aankan en hier betaal ik dan achteraf ook een prijs voor.

❆ Wat meer de drukte opzoeken. Ik heb op dit moment weinig focus en dit vind ik niet fijn met veel verkeer om me heen, maar ik mis het wel om dingen te ondernemen. Hopelijk vind ik wat meer focus terug als ik de situatie wat vaker opzoek.

❆  Aan de slag met een nieuw eetschema (meer/regelmatiger eiwitten eten) en weer een stapje kunnen zetten in mijn herstel. Vooruit uiteraard!

Wat staat er deze winter op jouw bucket list?

Winter

Angelique

Author Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

More posts by Angelique

Join the discussion One Comment

  • Morgaine schreef:

    Ik heb niet specifiek een winterlijstje, maar wel een lijstje die voor het komende jaar is bedoeld, en daarin staat heel veel waarvan ik wens dat het gaat gebeuren en kan. 😉

    Grote huishoudelijke renovaties best wel eigenlijk, en de tuin. En daar doen we stukje bij beetje wat aan zodra de tijd het toelaat.

    X

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten