De herfst wordt over het algemeen neergezet als een gezellig, knus en warm seizoen. Gevuld met pumpkin spice, oversized vesten, (geur)kaarsen en veel te leuke sjaals. Je kunt alles echter op verschillende manieren bekijken of benaderen, zo ook ons huidige seizoen. De herfst is namelijk helemaal niet zo makkelijk als dat Pinterest het maakt. Zoals je van mij gewend bent, vertel ik jou gewoon eerlijk hoe het zit. Er zijn geen doekjes (omdat we er niks omheen gaan winden) voor dit artikel nodig, maar uiteraard wel een snufje zout.

Moeilijk, moeilijk, moeilijk..


 • Wanneer de wekker gaat, is het gewoon nog midden in de nacht. Zo donker, dat kan toch niet goed zijn? Nee, niks kunnen zien betekent tijd om te slapen.
 • De zomerse gerechten, tja, daar zijn we op uitgekeken. Maar direct toegeven aan een stamppot voelt ook verkeerd. Liggen daarom de kruidnoten al in de winkels?
 • De weg helemaal goed en droog hebben doorstaan om vervolgens OM DE HOEK van je huis compleet natgeregend te worden door een stortbui. Ik kon de voordeur gewoon al voelen hé, doet toch wat met een mens.
 • To be completely honest: naar buiten moeten en direct in de regen terecht komen is ook heel moeilijk.
 • Uit bed gaan betekent simpelweg instant Noordpool. Koud! Een goedkope reis, dat wel. Persoonlijk staat ‘ie niet op mijn bucket list.
 • Rijden met redelijk wat wind én een schuine pony of lang haar, levensgevaarlijk. Echt levensgevaarlijk. Je bent wel sneller klaar om de deur uit te gaan in de ochtend (want haren föhnen doe je onderweg), maar het verkeer in de gaten houden is een uitdaging.

Nou, dat waren toch een paar vreselijk moeilijke zaken. Voor iedereen die het ook ervaart: sterkte. Voor iedereen die de humor niet begrijpt: ook sterkte.

Wat is het moeilijkste wat jij ervaart tijdens de herfst?

moeilijkheden

Angelique

Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

One Comment

 • Morgaine schreef:

  hahahaha, ja ook dat is de herfst, maar waarom niet de lente? De lente is eigenlijk hetzelfde, maar ja… dat voelt net iets anders aan, want dan is het andersom ondanks de regen, sneeuw, wind, stormen… bla… lol

  Pony… op de fiets… herkenbaar, irritant ook vooral, en dan hier? Gaat er ook direct de schaar erin 😉 En dat meen ik, ga ik niet voor naar d ekapper, doe ik zelf wel dan, hahaha

  X

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten