Skip to main content

Aan het begin van het jaar deelde ik in een artikel wat ik ga missen aan het wonen bij mijn moeder. Aan mijn manier van schrijven merk ik dat verhuizen een gevoelig onderwerp was. Na heel lang bankarrest te hebben gehad, zette ik in januari pas de eerste stappen buiten. Uit huis gaan leek op dat moment meer op een grote opgave dan op de juiste stap.

Inmiddels zijn we een paar maanden (en klusbezoeken) verder en komt de dag van het verhuizen steeds een stukje dichterbij. Nu ik vaker in mijn woning ben en het ook meer ‘van mij’ kan maken, kijk ik steeds meer uit naar deze dag. Natuurlijk helpt het ook mee dat mijn gezondheid het steeds meer toelaat om dit hoofdstuk te starten.

Leuk aan uit huis gaan


 • Obviously: een plek voor mezelf. Momenteel heb ik geen eigen ruimte en dat is wel iets waar ik écht naar uitkijk. Even me-time wanneer ik dit nodig heb, in plaats van wanneer dit uitkomt. Het uitnodigen van visite kan dan ook sneller.
 • Over het hebben van een eigen ruimte gesproken, ook mijn spullen leven al een jaar lang ergens anders. Alles in kunnen delen (ala Pinterst organisatie ideeën natuurlijk) en weer kunnen gebruiken, ja, dat staat ook hoog op mijn lijstje.
 • Natuurlijk kan ik ook niet wachten om mijn inner-binnenhuisarchitect haar gang te laten gaan. Inspiratie opdoen in de (woon)winkels en mijn favorieten proberen te combineren in mijn eigen stulpje. Niet slechts een kamer, maar een gehele woning.
 • Een nieuw hoofdstuk & weg uit de oude sleur, yes please!
 • Vraag me niet waarom, maar op de een of andere manier kijk ik ook erg uit naar het uitproberen van nieuwe recepten in mijn eigen keuken.
 • Nieuwe buren, nieuwe buurt, nieuwe kansen!
 • Een eigen routine en een eigen manier van doen, want: mijn huishouden. Heerlijk, die vrijheid!

Op welke leeftijd ben je op mezelf (of samen) gaan wonen?

Angelique

Author Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

More posts by Angelique

Join the discussion One Comment

 • Morgaine schreef:

  Ik weet ook nog hoe spannend het is om te gaan verhuizen, de laatste keer is nu wel bijna 26 jaar geleden, hahahaha, en de eerste keer nog langer terug… ik ging ooit samen wonen toen ik 18 was … Ik ben nu bijna 48, kortom… 😉

  X

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten