Ik schrijf al een geruime tijd over mijn humble abode en de verbouwingen en veranderingen die er gaande zijn. Helaas was deze tijd ook nodig om bepaalde aanpassingen door te kunnen voeren. Een huis bestaat namelijk slechts uit een paar stenen met een dak erop; je zult er dus zelf een thuis van moeten maken. Dat ben ik ook druk aan het doen – en ik vertel je er graag over!

De basis


veranderingen
Hoe langer ik moest wachten op goedkeuringen en de daadwerkelijke verbouwing, hoe meer ik begon te sleutelen aan mijn eigen ideeën. Ik ben creatief en gek op interieur, waardoor ik fan ben van meerdere stijlen en dit ook op verschillende manieren weet te combineren. Toch begon het aan me te knagen dat er steeds niets duidelijk was en kreeg ik opnieuw last van keuzestress.

Eind mei ben ik er daarom echt voor gaan zitten en heb ik een vloer uitgezocht én gekocht. Daarnaast heb ik ook een kleurenpalet samengesteld die ik in het hele huis wil gaan gebruiken. Ik heb gekozen voor een neutrale basis, zodat ik de keuze heb uit iedere kleur als ik besluit te kiezen voor een accentkleur.

De tuin is inmiddels ook weer flink een jungle aan het worden. Ik denk dat ik deze binnenkort toch echt een beetje aan ga pakken. Maar: ik ben een held op sokken. Dus of ik ver ga komen?

Spullen uitpakken


veranderingen
Waar ik dan weer wel een held in ben, is het indelen en opbergen van spullen. Ik heb inmiddels al wat uren doorgebracht in mijn keuken om de items die ik gekocht heb een plekje te geven, want ik wil bepaalde dingen ook nog wel eens omwisselen. Gelukkig kijkt niemand hier meer raar van op.

Ik heb de afgelopen jaren flink wat uitzet aangeschaft en ik moet zeggen dat ik er nog steeds blij mee ben. Tot dusver kom ik geen aankopen tegen die ik nu zou laten liggen. Fijn!

Klussen


veranderingen

Schuren en verven zijn taken die as we speak op het lijstje staan. De bewoner(s) voor mij hebben er een flinke poppenkast van gemaakt en alle kleuren die er te vinden zijn gebruikt. Niets is netjes afgewerkt, dus het is een hele klus om het huis weer in een overschilderbare staat te brengen. Toch zijn er inmiddels al een hoop veranderingen doorgevoerd.

Maar ondertussen.. de verbouwing


veranderingen
Wat zal ik zeggen? Op gegeven moment bereik je het punt waarbij je je afvraagt of het wel goed gaat komen. Overal zijn de gaten te vinden en er ontbreekt nog een hoop, maar ik ga ervan uit dat het straks allemaal op zijn pootjes terecht komt! Voor nu is het even een Utopia toiletbezoek?

Welke veranderingen zie je momenteel het liefst in jouw huis of kamer?