Ik schrijf al een geruime tijd over mijn humble abode en de verbouwingen en veranderingen die er gaande zijn. Helaas was deze tijd ook nodig om bepaalde aanpassingen door te kunnen voeren. Een huis bestaat namelijk slechts uit een paar stenen met een dak erop; je zult er dus zelf een thuis van moeten maken. Dat ben ik ook druk aan het doen – en ik vertel je er graag over!

De basis


veranderingen
Hoe langer ik moest wachten op goedkeuringen en de daadwerkelijke verbouwing, hoe meer ik begon te sleutelen aan mijn eigen ideeën. Ik ben creatief en gek op interieur, waardoor ik fan ben van meerdere stijlen en dit ook op verschillende manieren weet te combineren. Toch begon het aan me te knagen dat er steeds niets duidelijk was en kreeg ik opnieuw last van keuzestress.

Eind mei ben ik er daarom echt voor gaan zitten en heb ik een vloer uitgezocht én gekocht. Daarnaast heb ik ook een kleurenpalet samengesteld die ik in het hele huis wil gaan gebruiken. Ik heb gekozen voor een neutrale basis, zodat ik de keuze heb uit iedere kleur als ik besluit te kiezen voor een accentkleur.

De tuin is inmiddels ook weer flink een jungle aan het worden. Ik denk dat ik deze binnenkort toch echt een beetje aan ga pakken. Maar: ik ben een held op sokken. Dus of ik ver ga komen?

Spullen uitpakken


veranderingen
Waar ik dan weer wel een held in ben, is het indelen en opbergen van spullen. Ik heb inmiddels al wat uren doorgebracht in mijn keuken om de items die ik gekocht heb een plekje te geven, want ik wil bepaalde dingen ook nog wel eens omwisselen. Gelukkig kijkt niemand hier meer raar van op.

Ik heb de afgelopen jaren flink wat uitzet aangeschaft en ik moet zeggen dat ik er nog steeds blij mee ben. Tot dusver kom ik geen aankopen tegen die ik nu zou laten liggen. Fijn!

Klussen


veranderingen

Schuren en verven zijn taken die as we speak op het lijstje staan. De bewoner(s) voor mij hebben er een flinke poppenkast van gemaakt en alle kleuren die er te vinden zijn gebruikt. Niets is netjes afgewerkt, dus het is een hele klus om het huis weer in een overschilderbare staat te brengen. Toch zijn er inmiddels al een hoop veranderingen doorgevoerd.

Maar ondertussen.. de verbouwing


veranderingen
Wat zal ik zeggen? Op gegeven moment bereik je het punt waarbij je je afvraagt of het wel goed gaat komen. Overal zijn de gaten te vinden en er ontbreekt nog een hoop, maar ik ga ervan uit dat het straks allemaal op zijn pootjes terecht komt! Voor nu is het even een Utopia toiletbezoek?

Welke veranderingen zie je momenteel het liefst in jouw huis of kamer?

Angelique

Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

7 Comments

 • MIchelle schreef:

  Veel geklust en veranderd dus! Wij hebben eigenlijk nog maar weinig aan ons huis gedaan, behalve wat schilder werk en een glazen ruit vervangen. En dat was ook de bedoeling toen wij een ‘goed onderhouden’ en ‘af’ huis kochten, heerlijk om eens niet te hoeven klussen 😉 Maar ooit zou ik wel de frontjes op de keukenkastjes, een nieuw aanrecht blad en een bad in de badkamer willen maken.

 • Morgaine schreef:

  Hahahaha ja zo’n verbouwing pfffffff, maar ik weet ook! Hoe snel dit kan gaan! Ik bedoel, in mijn huurhuisje, was ooit mijn keukenblok op en afgekeurd, moest een nieuwe in.. nou uhm.. ze kwamen in de ochtend… uur of 8… en in de avond was het compleet vernieuwd! In de late middag zelfs… ongelooflijk…

  Verder, veranderingen, binnenkort ergens een stukje hierover in mijn eigen huisje en die van Liefste ook wel… ik ben juist bezig, en ik vraag mij nu af, of jij je hier ook mee bezig houdt? Feng Shui…. als wetenschap en gewoon doen. Ik doe dat al jaren namelijk waar ik kan, met mijn mogelijkheden, en heb nu dus een schitterende kamerfontein weer staan en ik merk de werking nu al.

  X

 • Saskia schreef:

  Lekker bezig dus! Succes 🙂
  Wij gaan dit weekend beginnen om een nieuwe kookplaat te installeren. Wij hebben aankomende tijd vooral veel kleine klusjes aangezien we druk bezig zijn geweest met alles gereed te maken voor onze kleine frummel.

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten