Skip to main content

Onze dagen lijken zichzelf te vullen; ineens staat je agenda vol. Studeren, stage lopen, werken, naar belangrijke afspraken gaan, het huishouden doen, kinderen verzorgen én daarnaast wil je ook nog een sociaal leven hebben en leuke dingen beleven. In een wereld waarin steeds meer kan (en soms lijkt te moeten), vraagt dit drukke leventje uiteraard een hoop van onze energie. Uit balans zijn of je noodgedwongen bezig moeten houden met minder fijne zaken maken het lastig om alles vol te kunnen houden. Kortom: de meeste van ons kunnen wel wat (extra) energie gebruiken.

Toch is er geen magisch middeltje op de markt dat daadwerkelijk helpt en daarom zouden we zelf aan de slag moeten gaan met het zoeken naar een oplossing. We laden allemaal echter op een andere manier onze batterij op. Het is belangrijk dat je onderzoekt wat voor jou werkt.

Energie krijg ik van..


energie

 • Een positief en/of motiverend gesprek. Wanneer ik voornamelijk mentaal uitgeput ben, verricht een goed gesprek wonderen. Niet alleen je verhaal doen, maar een ander inzicht krijgen of aangemoedigd worden is echt heel fijn!
 • Een goede work-out. Confession: ik dacht dat dit altijd onzin was, maar inmiddels heb ik het zelf ervaren. Flink bewegen is vaak de oplossing om uit die sleur te komen en geeft nieuwe energie.
 • Buitenlucht. Dit is naar mijn mening goed voor zowel body als mind. Even de ruimte uit waar je de meeste tijd doorbrengt en frisse lucht krijgen. Lekker in de natuur, of in het zonnetje, het doet me altijd goed.
 • Muziekje aan & gaan! De juiste nummers helpen me zeker op weg.
 • Gezelligheid. Samenzijn en het leuk hebben met mijn vrienden of geliefde zorgen ook altijd voor een volle batterij.
 • Een inspirerende podcast. Wat ben ik blij met deze nieuwe ontdekking! Ik ben een diepe denker en vind het daarom prettig wanneer een onderwerp grondig behandeld wordt. Het voelt soms alsof ik daarna wat meer ruimte heb in mijn bovenkamer.
 • Creatieve ideeën uitwerken. Op papier zetten wat er in je hoofd omgaat, heeft echt iets magisch. Het geeft me altijd nieuwe energie om door te gaan met mijn plannen.

Waar krijg jij energie van?

Angelique

Author Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

More posts by Angelique

Join the discussion 2 Comments

 • Morgaine schreef:

  Soms ook gewoon van wat te eten, hahahaha dat kan ook erg goed helpen.

  Zonder dollen, muziek ja, gewoon starten aan iets en dan lekker gaan… nul stops tot het klaar is, meestal, zoals net, lekker stoffen, opruimen en de boel uitzoeken, lekker schoon die slaapkamer in dit geval 😉

  De zee, buitenlucht ook zeker wel, maar hangt ervan af waar, het ene stukje natuur geeft meer energie dan het andere.. bij mij de zee dus het meeste. Volle maan…

  Haken, als ik moe ben maar ik moet nog even, dan kan ik ook mij haakwerk pakken en even bezig zijn, houdt mij zeker wakker.

  X

 • Ik schreef:

  Energie van leuke & fijne dingen te kunnen doen

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten