Skip to main content

Als filmliefhebber en seriefanaat ben ik altijd opzoek naar een nieuwe aanwinst. Langer bezig met Netflix uitpluizen dan met daadwerkelijk kijken? Oei, herkenbaar! Een keuze maken is ook niet makkelijk. Het film- en serieaanbod is enorm groot en groeit bijna dagelijks, maar wat is het waard om te gaan kijken en wat kun je beter skippen? In As seen by Liek geef ik mijn ongezouten (maar wellicht niet ongebrande) mening over hetgeen wat mijn netvlies bereikt heeft.

Bates Motel


Het verhaal

De serie vertelt de voorgeschiedenis van de film Psycho uit 1960 van Alfred Hitchcock (gebaseerd op het gelijknamige boek van Robert Bloch) en belicht het leven van Norman Bates en zijn moeder Norma voorafgaand aan de gebeurtenissen die in Hitchcocks film aan bod komen.

De serie speelt zich in een andere fictieve plaats af (White Pine Bay, Oregon) dan de oorspronkelijk fictieve plaats in de film (Fairvale, Californië). Verder is het tienerleven van Norman Bates in de serie totaal anders dan hoe het werd voorgesteld in de film Psycho IV: The Beginning. Ook is de setting naar de moderne tijd verplaatst, al zitten er wel typische jaren-zestig elementen in, zoals de auto van Norma en de kledingstijl van moeder en zoon Bates.

De serie begint na het overlijden van Norma’s man, die door haar onder vreemde omstandigheden wordt gevonden. Norma en Norman verhuizen dan naar Oregon om een motel te betrekken dat Norma op een veiling heeft gekocht om zo met Norman een nieuw leven te beginnen.

Bron

Ik werd erg enthousiast van de trailer. Een perfecte combinatie van mysterie, crime, thriller en niet geheel onbelangrijk Freddie Highmore. Kortom: veelbelovend!

De serie zelf valt, tot dusver, echter wat tegen. Ik kan niet helemaal in de dit-is-zo-goed vibe komen. De relatie tussen moeder en zoon is ongemakkelijk, waardoor de rest van de serie ook zo voelt. Wellicht denk ik er over een paar episodes anders over, maar voor nu vind ik Bates Motel geen must-see.

★ ★ ☆ ☆ ☆

The Good DoctorHet verhaal

The Good Doctor gaat over dr. Shaun Murphy (Freddie Highmore), een jonge chirurg met het savant-autismesyndroom die gaat werken in het fictieve St. Bonaventure Hospital in San Jose. Ondanks de sceptische houding van het personeel blijkt al snel dat dr. Murphy een aanwinst is voor het ziekenhuis, en bouwt een goede verstandhouding op met zijn collega’s.

Bron

Ik ben groot fan van deze serie. Heel knap hoe het autisme hierin verwerkt en uitgebeeld is. Wat mij betreft mogen meerdere series bepaalde chronische ziektes en aandoeningen gebruiken om de maatschappij bewust te maken van de obstakels die je als mindervalide tegenkomt. Shaun laat goed zien dat hij ondanks alles succesvol is.

Op naar seizoen 3!

★ ★ ★ ★ ★

To The Bone


Het verhaal

De 20-jarige Ellen lijdt aan anorexia nervosa en leert op een aangrijpende, soms grappige manier zichzelf beter kennen onder leiding van een onconventionele dokter.

Bron

Ik ben deze film gaan kijken, omdat de behandelmethode van de arts me aanspreekt. Helaas is de trailer bekijken eigenlijk al voldoende om mee te kunnen praten over To The Bone. Er gebeurde te weinig om mijn aandacht erbij te kunnen houden.

☆ ☆ ☆

Brain on Fire


Het verhaal

Een jonge journaliste van de New York Post wordt getroffen door toevallen, psychoses en geheugenverlies en bezoekt allerlei dokters op zoek naar een ongrijpbare diagnose.

Bron

Ik had het niet erg gevonden als deze film wat langer zou duren, zodat het iets gedetailleerder verteld kon worden. Het is een waargebeurd verhaal die ik iedereen wel aan kan raden om een keertje te gaan kijken. Vlot verteld, goed te volgen, interessant onderwerp en de omgang met haar collega.. #goals.

★ ★ ★ ★

Welke serie(s) volg jij op dit moment?

As seen by Liek

Angelique

Author Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

More posts by Angelique

Join the discussion 3 Comments

 • Michelle schreef:

  Bates Motel vonden wij beide erg goed en The Good Docter kijk ik fijn in mijn eentje verder. Favoriete series van mij dus, grappig en leuk hoe smaken kunnen verschillen! Ik kijk veel series, waaronder een nieuwe ( voor mij dan ) : Dead to me.
  En verder zijn The 100, Supernatural, GoT, The Blacklist en vele anderen favoriet.

 • Morgaine schreef:

  Zo zie je maar weer… hoe smaken kunnen verschillen, Bates Motel, een must see als je het mij vraagt, en ja dat is ongemakkelijk, maar dat hoort erbij, dat is de suspense, en verder kijken helpt, seizoen 3, word even lang dradig zelfs, maar vanaf 4/5… wowwwzer…. Na 3, wilde mijn Liefste stoppen met kijken, punt is, is dat ook hij het toch heeft afgezien tot het einde….

  The Good Docter, seizoen 2 kent nu even een stop, we zitten pas op de helft, dus seizoen 3 gaat nog even duren… 😉

  De rest zegt mij weer niets, maar The Order heb ik gezien en ik ben nu net gestart met Tidelands…. echt net, net…. nog geen mening…

  X

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten