Skip to main content

Vrijheid, democratie en mensenrechten zijn belangrijke zaken waar we op Bevrijdingsdag extra bij stilstaan. Ik vind het een mooi gebaar dat wij in Nederland jaarlijks denken aan de mensen die dit (tijdelijk) niet hebben gehad, onder vreselijke omstandigheden hebben moeten leven en gestreden hebben om deze waardevolle dingen weer terug te krijgen. Vrijheid is zeker niet vanzelfsprekend – daarom vieren we het op 5 mei dat we het hebben!

Ondanks deze gezamenlijke viering, heeft vrij kunnen zijn voor iedereen een andere invulling. Vrijheid is namelijk de mogelijkheid om naar eigen wil te handelen. Voor mij kan dit iets heel anders zijn dan voor jou.

Vrijheid betekent voor mij..


 

  • Kunnen rondkomen en kopen wat ik wil kopen. Iedereen heeft een item op het wensenlijstje staan, wil een extraatje kunnen kopen, heeft vaste lasten en wil zonder zorgen het einde van de maand kunnen halen. Het lijkt me heel moeilijk om financiële stress te ervaren en bijvoorbeeld om te moeten gaan met schulden.
  • Kunnen gaan & staan waar je wilt. Buitenshuis moet ik dit helaas nog missen en dit bezorgd me dagelijks een benauwd gevoel. Inmiddels ben ik binnenshuis weer mobiel genoeg en daar ben ik heel blij mee! Daar heb ik hard voor gewerkt.
  • Bepalen wat mijn daginvulling is. Studeren? Werken? Vakantie vieren? Heel de dag Netflix? Kortom: een eigen planning en routine hebben.
  • Mezelf kunnen zijn en uiten. Op een baaldag mogen balen en geen toneelstukje hoeven spelen. Het lijkt me erg vervelend om iemand te zijn die je niet bent.
  • Leven zonder kritiek. Sommige mensen hebben overal iets op aan te merken en voelen de noodzaak om op alles te reageren. Maar ook: je gedachten. Ben je wel zo lief tegen jezelf?
  • Stabiele gezondheid. Continu de zorgen hebben of het wel goed gaat (komen) is een enorme last.
  • Minimale afhankelijkheid van anderen. Hulp is iets wat ik zou moeten aanvaarden – maar merendeel zelf kunnen doen is echt heel fijn.

Wat betekent vrijheid voor jou?

Angelique

Author Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

More posts by Angelique

Join the discussion 3 Comments

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten