Skip to main content

Het leven bestaat uit verschillende fases; je kunt ze vergelijken met de hoofdstukken uit een boek. Elk hoofdstuk bevat zijn eigen informatie en wanneer je ze samenvoegt vormen ze een (compleet) verhaal. Je eigen hoofdstuk vergelijken met een hoofdstuk van een ander of een ander bekritiseren om het hoofdstuk waar ze in zitten heeft dus helemaal geen zin. Je kunt er niet vanuit gaan dat je het verhaal van iemand kent, want wie zegt dat je alle hoofdstukken hebt gelezen?

Flarden van mijn verhaal zijn te vinden op dit stukje van het wereldwijde web, mits je weet waar je zou moeten zoeken. Mijn blog staat vol met persoonlijke verhalen (vaak ook achter een wachtwoord) waarin je de verschillende fases van mijn leven deels hebt kunnen volgen. Ik begon ooit als middelbare scholier met een simpele blog en nu maak ik als afgestudeerd webdesigner verschillende websites. Het leven staat niet stil; een hoofdstuk sluit je ook niet zomaar af.

Ik vind het belangrijk om een realistisch beeld te schetsen van alles wat er op mijn pad komt. Op Sweet Silver Lining is er daarom plek voor The Good, the Bad and the Ugly. Vrij vertaald: er is ruimte voor elk stukje van het verhaal. Elk verhaal.

Mijn hoofdstuk


Mijn hoofdstuk

Toch betrap ik mezelf erop dat mijn verhaal hoofdstukken bevat die ik niemand laat lezen. Hoofdstukken die het wel verdienen om gelezen te worden en die me dagelijks nog vormen tot de persoon die ik ben.

Ik ben momenteel nog steeds aan het revalideren door mijn ongeluk van vorig jaar, dit betekent simpelweg dat ik nog niet volledig op een niveau zit waar ik wil zitten. Tussen neus en lippen door vertel ik daarover, zoals op Instagram.


Het hoofdstuk dat ik niet laat lezen zit vol met moeilijke, verdrietige en frustrerende momenten. Maar ook met voorzichtige trots en een kwetsbare nieuwe fase. Revalideren is niet makkelijk en bestaat ook niet uit telkens een stijgende lijn omhoog. Het bestaat uit hard werken, pieken en dalen en het hebben van pijn. Dit deel ik niet, pas achteraf of vol met zelfspot. Waarom eigenlijk?

Al is mijn vertrouwen in de toekomst nog zo groot, het maakt niet dat de weg er naartoe minder hobbelig is.

Het zijn zaken waardoor ik me oprecht een stukje minder goed voel. Zoals het afhankelijk van anderen zijn om bijvoorbeeld even naar buiten te kunnen of het continu zorgen maken over mijn gezondheid. Al is mijn vertrouwen in de toekomst nog zo groot, het maakt niet dat de weg er naartoe minder hobbelig is.

Ik ben gekwetst door de mensen die mijn hoofdstuk vluchtig door hebben gebladerd en direct (ver)oordelen, maar ook door de mensen die denken mijn hoofdstuk gelezen te hebben. De huidige maatschappij is, naar mijn mening, veel te obsessief bezig met efficiëntie en oppervlakkigheid. Terwijl we allemaal weten: haastig gespoed is zelden goed.

Er is helemaal niks mis met diepgang en het tonen van je kwetsbaarheid. We hebben allemaal ons eigen verhaal en omslag, dat maakt het mooi en bijzonder.

Elk hoofdstuk is het waard om gelezen te worden.

Angelique

Author Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

More posts by Angelique

Join the discussion 4 Comments

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten