Skip to main content

Iedereen heeft een andere visie op dat wat een blog precies goed maakt. Wat de een belangrijk vindt, hoeft de ander natuurlijk niet belangrijk te vinden. Bloggen is voor ons allemaal iets persoonlijks en gelukkig hebben we ook de ruimte om onszelf te kunnen zijn. Deze hobby heeft volgens velen niet zoveel nodig en feitelijk gezien klopt dit ook. Met een goede internetverbinding en een (gratis) account kom je al heel ver. Hoewel na een paar artikelen afhaken ook weer niet zo ver is. Met bijna tien jaar blogervaring zou ik liegen dat dit ook echt alles is wat je nodig hebt, maar uiteraard is ook dit persoonlijk. Ik heb must haves die ik echt niet zou willen missen tijdens het bloggen.

Ultimate essentials


  • De camera, in dit artikel had ik het al over mijn grote vriend. Ik spendeer graag wat tijd voor het maken van een paar (lees: belachelijk veel) mooie foto’s.
  • Photoshop. Een mooie foto maak ik graag nog wat mooier met dit programma. Ik heb dit al die jaren gebruikt en hoop er steeds een beetje beter in te worden.
  • Opgeruimd staat netjes. Bloggen terwijl er (zojuist) een bom is ontploft, vind ik echt niet fijn. Ik wil mijn aandacht graag vestigen op dat wat ik aan het schrijven ben, niet op de overvolle tafel waar ik op uit kijk.
  • Iets te drinken. Thee, warme choco, glas water of een zelfgemaakte smoothie. Onmisbaar!
  • Inplannen. Vooruit schrijven is iets waar ik echt niet meer zonder kan.
  • Notitieboekjes. De beste ideeën moet je eigenlijk direct opschrijven, zo voorkom je dat je jezelf heel de dag af gaat vragen waar je over wilde schrijven.
  • Motivatie en doorzettingsvermogen. Een blog staat niet uit zichzelf online en is ook niet plots/voor altijd een succes.
  • Plezier. Naar mijn mening is dit het belangrijkste: je moet het leuk vinden! Anders haak je binnen no time af.

Wat zijn jouw blogging essentials?

Angelique

Author Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

More posts by Angelique

Join the discussion One Comment

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten