Skip to main content

Mensen zijn te verdelen in twee groepen: de een kijkt uit naar de maandag en de ander ziet op tegen de maandag. Deze eerste dag van de week is hoe dan ook wel het begin van een nieuwe start. Een frisse wind om er wederom iets moois van te gaan maken en/of je doelen te behalen.

Maar, zoals bij meerdere zaken, heeft een goede week voorbereiding nodig om succesvol te kunnen worden. Dat is de reden dat een betere week op een zondag begint.

To do’s voor de zondag


 • Wat staat er op de planning? Het is uiteraard handig om te weten wat de week je gaat brengen. Kun je alles doen wat je moet doen? Is er nog ruimte om iets anders te plannen? Altijd fijn om te weten waar je aan toe bent.
 • Maak een to do lijstje. Wat moet je doen voor school en/of werk? Is er iets in het huishouden wat er gedaan moet worden? Het is handig om dit neer te pennen, dit geeft wat meer overzicht en daarnaast ook ruimte in je hoofd.
 • Wat ga je eten? Een planning wat je de komende week gaat eten vind ik persoonlijk erg handig. Op de dagen zelf ben ik altijd inspiratieloos! Hangry zijn is natuurlijk ook niet alles.
 • Wat heb je daarvoor nodig? Een boodschappenlijstje maken zodat je niet zonder producten komt te zitten die je nodig hebt. Ook makkelijk als je spontaan toch langs een supermarkt komt.
 • Wat heb je voor de komende week verder aan spullen nodig? Belangrijke papieren of dat cadeautje die een tijdje geleden al gekocht is. Handig om al klaar te hebben liggen.
 • Is je omgeving schoon en opgeruimd? Niet het favoriete klusje van iedereen, maar er is toch niets fijner dan in een kant- en klare woning thuis te komen? Met een kledingkast vol schone was en een eettafel die je kunt zien, omdat de spullen opgeruimd zijn?
 • Wat vindt je leuk om te doen? Het weekend is natuurlijk ook om lekker te ontspannen. Kijk een goede film en breng tijd door met een vriend(in). Lekker in je vel zitten is heel belangrijk!
 • Een beetje zelfliefde. Een warme douche, een goede maaltijd of een complete spa-avond voordat alle drukte weer gaat beginnen.

Heb jij een zondagsritueel voor een betere week?

Angelique

Author Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

More posts by Angelique

Join the discussion One Comment

 • Michelle schreef:

  Ik vind de maandagen altijd best wel een dingetje. Dit komt omdat de Maandag de enige dag van de week is, dat ik geen planning heb. Ik wordt nergens met Eleanor verwacht en dit geeft rust, tijd maar ook soms te veel vrijheid. Dus ik organiseer dan zelf vaak iets leuks om voor ons twee te doen. Dan start ik mijn week lekkerder dan om maar een beetje thuis rond te hangen..

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten