Mensen zijn te verdelen in twee groepen: de een kijkt uit naar de maandag en de ander ziet op tegen de maandag. Deze eerste dag van de week is hoe dan ook wel het begin van een nieuwe start. Een frisse wind om er wederom iets moois van te gaan maken en/of je doelen te behalen.

Maar, zoals bij meerdere zaken, heeft een goede week voorbereiding nodig om succesvol te kunnen worden. Dat is de reden dat een betere week op een zondag begint.

To do’s voor de zondag


  • Wat staat er op de planning? Het is uiteraard handig om te weten wat de week je gaat brengen. Kun je alles doen wat je moet doen? Is er nog ruimte om iets anders te plannen? Altijd fijn om te weten waar je aan toe bent.
  • Maak een to do lijstje. Wat moet je doen voor school en/of werk? Is er iets in het huishouden wat er gedaan moet worden? Het is handig om dit neer te pennen, dit geeft wat meer overzicht en daarnaast ook ruimte in je hoofd.
  • Wat ga je eten? Een planning wat je de komende week gaat eten vind ik persoonlijk erg handig. Op de dagen zelf ben ik altijd inspiratieloos! Hangry zijn is natuurlijk ook niet alles.
  • Wat heb je daarvoor nodig? Een boodschappenlijstje maken zodat je niet zonder producten komt te zitten die je nodig hebt. Ook makkelijk als je spontaan toch langs een supermarkt komt.
  • Wat heb je voor de komende week verder aan spullen nodig? Belangrijke papieren of dat cadeautje die een tijdje geleden al gekocht is. Handig om al klaar te hebben liggen.
  • Is je omgeving schoon en opgeruimd? Niet het favoriete klusje van iedereen, maar er is toch niets fijner dan in een kant- en klare woning thuis te komen? Met een kledingkast vol schone was en een eettafel die je kunt zien, omdat de spullen opgeruimd zijn?
  • Wat vindt je leuk om te doen? Het weekend is natuurlijk ook om lekker te ontspannen. Kijk een goede film en breng tijd door met een vriend(in). Lekker in je vel zitten is heel belangrijk!
  • Een beetje zelfliefde. Een warme douche, een goede maaltijd of een complete spa-avond voordat alle drukte weer gaat beginnen.

Heb jij een zondagsritueel voor een betere week?