Skip to main content

Ik hou van jou. De een spreekt het vaker uit dan de ander, desondanks blijft het iets bijzonders. Ik vind het altijd erg mooi om te zien hoe twee mensen zoveel om elkaar kunnen geven. Zoals de onvoorwaardelijke liefde die ouders voor hun kind kunnen hebben of twee geliefden die voor het eerst deze vier mooie woorden tegen elkaar zeggen. Kippenvel momenten hoor! Maar de liefde kun je uiteraard op verschillende manieren tonen.

Misschien zijn je lover en jij nog niet zover of wachten jullie op het juiste moment, wellicht wil je ik hou van jou niet als confetti gebruiken – ik begrijp het. Gelukkig hoeft liefde helemaal niet zo ingewikkeld te zijn.

Alles is liefde


  • Bemoedigende woorden. “Ik sta achter je”, “Ik ben er voor je”, “Je kunt dit, ik geloof in je!” en “Ik denk aan je”. Mooie woorden die we nodig hebben om te horen.
  • Er gaat (bijna) niet boven een stevige, liefdevolle en lange knuffel. Knuffelen is super fijn en daarnaast ook nog eens goed voor je gezondheid. Het kan dus echt zo simpel zijn!
  • Bevestigende woorden. “Ik ben zo trots op jou”, “Ik heb zoveel bewondering voor wat je doet”, “Ik deel graag mijn Ben & Jerry met jou” (pure liefde!).
  • Vele stille gebaren. Hulp bieden zonder te vragen, iets kopen wat hij/zij wilde hebben, een kopje thee dat klaarstaat bij thuiskomst, vervelende klusjes van elkaar overnemen. Zoals het weghalen van spinnen, brr.
  • Motiverende/positieve woorden, want deze persoon leeft enorm met je mee en is oprecht geïnteresseerd in je proces. “Je bent zo goed bezig met …” en “Je doet zo je best, je kan echt alles met dat doorzettingsvermogen”
  • Er is tijd en ruimte voor elkaar, omdat quality time een prioriteit is.
  • Woorden van dankbaarheid. “Bedankt dat je er altijd voor me bent”, “Ik waardeer het dat je echt naar me luistert”.

En natuurlijk zijn er véél meer manieren.

Op welke manier laat jij blijken dat je van iemand houdt?

Angelique

Author Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

More posts by Angelique

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten