Skip to main content
Dagelijks leven

Dit ga je niet missen aan studeren

By 12 februari 2019februari 14th, 2019One Comment

Studeren is altijd iets waar ik naar uitkeek toen ik op de middelbare school zat. Ik wilde graag meer leren over, en bezig zijn met, het vak dat ik voor ogen had (binnenhuisarchitect). Het leek me heel tof om je talenten meer te ontwikkelen met mensen die hetzelfde streven hadden. Zoals je wellicht kunt merken, is dit beeld niet helemaal uitgekomen.

Inmiddels ben ik 25 en heb ik mijn papiertje al een aantal jaar in handen, toch heb ik het studeren nooit echt laten rusten. Na webdesign ben ik verder gegaan met coaching en schrijven. Dit doe ik zonder fysiek naar school te gaan en ik kan je vertellen, er zijn zeker een paar dingen die ik niet mis aan mijn studietijd.

Dit ga je absoluut niet missen


 • In een veel te kleine ruimte zitten met minimaal 30 man. Tijdens mijn opleiding werd er veel verbouwd en kwamen we nog weleens aan in een lokaal waar je het spontaan benauwd van kreeg. Echt niet fijn!
 • Van lokaal naar lokaal gaan is misschien geen grote opgave wanneer je op een afdeling blijft; maar als je telkens van etage mag wisselen is het niet heel prettig.
 • Iedereen die gestudeerd heeft kent dit wel: de docent die werkelijk niks boeiend kan maken, omdat alles bijvoorbeeld heel monotoon verteld wordt. Ik had een leraar die nooit uit zijn woorden kwam en hierdoor was een verhaal nooit duidelijk of af. Heel irritant.
 • Die boeken die je heel de dag aan het meezeulen bent.
 • De tussenuren. Heel fijn die vrije tijd, maar niet als je continu uren mag wachten voor dat laatste lesuur.
 • De kleuters van de klas. Ik ben altijd in voor humor en ik ben ook echt geen trouwe studiebol, maar is het dan echt nodig om te doen alsof we weer op de basisschool zitten?
 • De projecten. Zo irritant als je opgescheept zit met klasgenoten die het allemaal wel prima vinden én er met jouw cijfers vandoor gaan.

Welke dingen mis jij niet aan het studeren?

Angelique

Author Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

More posts by Angelique

Join the discussion One Comment

 • Ik schreef:

  Zo herkenbaar, het wachten en o.a. ongemotiveerde klasgenoten.

  Maar wat ik ook niet ga missen, is het worden gepest. En dat voor een vervolg studie zelfs.

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten