Skip to main content

Mijn grijze massa is continu bezig met het verwerken van informatie, maar toch zijn er meer dan genoeg zaken die ik me (dagelijks) afvraag. Echter is niet elke vraag of gedachte je energie waard. Sommige vragen hebben namelijk geen antwoord, zoals deze 6 dingen die ik me afvraagHelaas zijn bepaalde antwoorden ook niet binnen jouw bereik en heb je hier totaal geen invloed op.

Heeft een antwoord dan echt zoveel meerwaarde? Ja, uiteraard! Het biedt zoveel rust om niet heel de tijd over een onderwerp door te hoeven malen. Vandaag deel ik graag een paar vragen waar je het antwoord al op weet, maar waar je wat vaker bij stil zou mogen staan.

Vraag jezelf eens af


  • Ben je blij met het leven dat je leeft elke dag? Inkoppertje natuurlijk, maar een hele goede vraag dat Brace heeft verwerkt in dit nummer. Kijk eens naar een dag uit je dagelijks leven, ben je daar tevreden mee? Zou je iets willen veranderen?
  • Hoe voel ik me? Wat voel je wanneer je even je ogen sluit? Blijdschap, verdriet?
  • Waar zit ik mee? De stapel wordt alleen maar hoger als je niet aan de slag gaat met de dingen die je dwars zitten. Schrijf ze eens van je af, of bel die goede vriend(in) eens op.
  • Wanneer heb ik voor het laatst écht kunnen ontspannen? Met de huidige maatschappij en onze manier van leven, kan het zijn dat ontspannen geschrapt wordt uit ons dagelijkse routine. Zonde! Je hebt het zo hard nodig.

  • Is er iets wat ik nog uit zou willen spreken? Je hebt die ene opmerking verkeerd begrepen of dat ‘grapje’ zit je toch niet helemaal lekker. Maak van je hart geen moordkuil, spreek dit soort dingen uit!
  • Wat verwacht ik van mezelf? Oei, zeker voor de perfectionisten onder ons is dit een lastige vraag. Ben je te hard voor jezelf? Verwacht je deze dingen ook van een ander?
  • Wat kan ik doen om nog gelukkiger te worden? Er is vast nog wel iets waar je heel blij van zou worden.
  • Waar ben ik dankbaar voor? Maar laten we uiteraard niet vergeten wat we al hebben! Er is al-tijd iets om dankbaar voor te zijn.

Is er een vraag waar jij vaker over nadenkt?

Angelique

Author Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

More posts by Angelique

Join the discussion 2 Comments

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten