Skip to main content

Het lijkt me heerlijk: vroeg op de ochtend uitgerust naast je bed staan om met je dag te kunnen beginnen. De wekker is nog niet afgegaan, het is nog stil op straat en je hebt nog voldoende tijd voor jezelf. Een ware miracle morningmaar toch vraag ik me af hoe mensen dit doen.

Heel wat jaar geleden schreef ik over mijn morning struggles en hieruit kun je wel concluderen dat ik niet veel ervaring heb met zulke ochtenden. Hoewel er een hoop veranderd is (maar helaas nog niet voldoende voor zo’n mirakel), kan ik mezelf nog steeds bestempelen als een avondmens.

The Struggles


 • Je weet dat je eigenlijk moet gaan slapen om de volgende dag niet als een personage van The Walking Dead rond te lopen, máár voor je gevoel ben je net pas echt wakker! De energie stroomt door je heen en je wilt dingen doen! Keuzes, argh!
 • De voorbereidingen om te gaan slapen zijn heus wel getroffen, maar je hebt ineens zo’n ge-wel-dig creatief idee waar je al heel de dag op heb gewacht. Dit laat je toch niet aan je voorbij gaan?! Dit is misschien wel je ultieme doorbraak.
 • Je bent zo lekker opdreef met waar je mee bezig was… Die 5 minuten zou je morgen toch niet voelen? Wat is tenslotte nou 5 minuten?
 • Wát kan ik nu doen zodat ik morgen langer in mijn bed kan blijven liggen?
 • Hoeveel uur kan ik slapen als ik nog éven doorga? Even maar hoor!
 • Ga maar vast slapen schat, ik kruip er echt zo bij. Ja, nee, dit keer echt! Geloof me!
 • Zou ik ermee wegkomen als ik me morgen ziek ga melden?
 • Schrikt van de 00:00 die opspringt. Goedemorgen..
 • Morgen ga ik echt op tijd naar mijn bed. Ik ben een volwassen persoon met verantwoordelijkheden. Ik kán dit!

Ben jij een ochtend- of avondmens?

Angelique

Author Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

More posts by Angelique

Join the discussion 2 Comments

 • Michelle schreef:

  Ik ben niet zo’n ochtend persoon die om 6 uur al vrolijk naast haar bed staat, maar zo tegen 7 uur vind ik het prima te doen. Met een kind moet je ook wel. Al vond ik de rustige ochtenden voor ons leven met Eleanor ook heerlijk! Iets eerder opstaan zodat je mee gedaan krijgt op een dag. Een jaar geleden lag ik het liefste om 21.30 a 22.00 uur al wel in bed, maar tegenwoordig vind ik 22.30 a 23.00 uur prima. Niet super vroeg maar ook niet super laat. Denk dat ik dus meer een ochtend persoon ben.

 • Yvonne schreef:

  Dat lijkt me inderdaad best wel eens een uitdaging, zeker om dan aan genoeg slaap te blijven komen. Je schijnt er weinig aan te kunnen doen, je zult althans nooit echt in een morning person veranderen.

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten