Het lijkt me heerlijk: vroeg op de ochtend uitgerust naast je bed staan om met je dag te kunnen beginnen. De wekker is nog niet afgegaan, het is nog stil op straat en je hebt nog voldoende tijd voor jezelf. Een ware miracle morningmaar toch vraag ik me af hoe mensen dit doen.

Heel wat jaar geleden schreef ik over mijn morning struggles en hieruit kun je wel concluderen dat ik niet veel ervaring heb met zulke ochtenden. Hoewel er een hoop veranderd is (maar helaas nog niet voldoende voor zo’n mirakel), kan ik mezelf nog steeds bestempelen als een avondmens.

The Struggles


  • Je weet dat je eigenlijk moet gaan slapen om de volgende dag niet als een personage van The Walking Dead rond te lopen, máár voor je gevoel ben je net pas echt wakker! De energie stroomt door je heen en je wilt dingen doen! Keuzes, argh!
  • De voorbereidingen om te gaan slapen zijn heus wel getroffen, maar je hebt ineens zo’n ge-wel-dig creatief idee waar je al heel de dag op heb gewacht. Dit laat je toch niet aan je voorbij gaan?! Dit is misschien wel je ultieme doorbraak.
  • Je bent zo lekker opdreef met waar je mee bezig was… Die 5 minuten zou je morgen toch niet voelen? Wat is tenslotte nou 5 minuten?
  • Wát kan ik nu doen zodat ik morgen langer in mijn bed kan blijven liggen?
  • Hoeveel uur kan ik slapen als ik nog éven doorga? Even maar hoor!
  • Ga maar vast slapen schat, ik kruip er echt zo bij. Ja, nee, dit keer echt! Geloof me!
  • Zou ik ermee wegkomen als ik me morgen ziek ga melden?
  • Schrikt van de 00:00 die opspringt. Goedemorgen..
  • Morgen ga ik echt op tijd naar mijn bed. Ik ben een volwassen persoon met verantwoordelijkheden. Ik kán dit!

Ben jij een ochtend- of avondmens?