Skip to main content

Bloggen is echt een van mijn favoriete bezigheden, maar dat is vast geen nieuws voor je na het lezen van dit artikel. Het is na zo’n lange tijd nog steeds leuk om te doen en ik vraag me af of dit ooit zal veranderen. Iedereen kan een blog opzetten en wat artikelen schrijven, maar alleen de echte bloggers weten dat er ook wat dingen zijn waar we pas later achter zijn gekomen. Sommige zaken worden namelijk he-le-maal niet besproken en dit begrijp ik eigenlijk wel. We groeien allemaal op onze eigen manier en het is niet de bedoeling dat mensen lukraak alles van elkaar overnemen. Er bestaan helaas personen die wel het succes willen, maar hier niet voor willen werken.

Dit vertelt niemand je


  • Bloggen is veel meer dan even wat tekstjes schrijven

Ooit begon ik ook met het schrijven van enigszins simpele teksten en een plaatje van mijn grote vriend Google, hier is eigenlijk ook niet veel mis mee. Je schrijfels kun je delen met vrienden en familie en je hebt zelf een leuke bezigheid. Mocht je de ambitie hebben om wat meer te willen met je hobby, dan komt er echter een stuk meer bij kijken. Het maken van foto’s, foto’s bewerken, een gelikte lay-out, social media en noem het allemaal maar op.

Dus, vergis je niet: er komt een hoop bij kijken!

  • Bloggen kan best prijzig worden

Dit hangt uiteraard geheel van jezelf af. Wil je een eigen domein en domeinnaam of ga je voor een gratis versie? Bezit je de kennis om je eigen lay-out te knutselen of wil je dit iemand laten doen? Wil je investeren in een mooie camera of besluit je te vertrouwen op je smartphone? De lat in blogland ligt erg hoog, sta er niet van te kijken dat je in bepaalde zaken zou moeten investeren als je een groter bereik wilt.

  • Niet alles gaat een succes worden

Sommige ideeën lijken heel leuk, maar worden helemaal niet leuk opgevangen. Misschien is het de uitvoering, de timing of simpelweg iets wat je lezers niet boeiend genoeg vinden. Tja, niet iedereen gaat alles helemaal geweldig vinden wat je doet! Dit is het risico van het vak.

  • Het hebben van een blog gaat 24/7 door

Want: online, maar bloggen is uiteraard ook iets creatiefs. Voorbereidingen treffen, ideeën uitwerken en uit het niets ineens inspiratie krijgen zijn zaken die bij het bloggen komen kijken. Daarnaast spelen social media en de mail ook een grote rol. Kortom: niet denken dat je een succesvolle blog kunt runnen zonder hier je tijd in te stoppen!

Is er iets wat jij gehoopt had eerder te weten over het bloggen?

Angelique

Author Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

More posts by Angelique

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten