Normaal gesproken schrijf ik over de dingen waar het leven écht te kort voor is, je leest het hier, maar ik wil het jaar graag beginnen vanuit een andere hoek. Januari is best een lastige maand: na alle gezelligheid en samenzijn, begint het echte leven weer. Het is buiten koud en treurig, we moeten allemaal weer even onze draai vinden en we zijn super fanatiek bezig met de goede voornemens. Er is naar mijn mening echter geen beter begin dan een positieve start! Het is tijd voor een boost met allemaal fijne dingen waar het leven echt niet lang genoeg voor is.

  • Met de familie (vrienden kan natuurlijk ook; mensen waar je van houdt) kunnen genieten van het Kerstdiner omringt door Kerstversiersels. Ik heb het van dichtbij meegemaakt dat dit niet werd gewaardeerd en daar heb ik best wel moeite mee. Niet iedereen kan genieten van een uitgebreide maaltijd en ook niet iedereen kan zonder iemand te missen aan tafel zitten.
  • Heel cliché: een dag niet gelachen is een dag niet geleefd. Niet alles hoeft altijd maar zo zwaar en serieus te zijn! Een flinke lachbui is goed voor je.
  • Het hebben van goede vriendschappen. Een vriend(in) waar je alles tegen kunt zeggen, waar je mee kunt lachen én huilen, die je kunt vertrouwen en die het beste met je voorheeft. Voor zulke vriendschappen is het leven simpelweg gewoon te kort!
  • Het leven zit vol met stress, onzekerheden, spanningen en angsten, maar het is een keuze om van bepaalde momenten te genieten of zelfs dingen te plannen waarvan je weet dat je kunt gaan genieten. Geniet!
  • Leren, want je bent nooit uitgeleerd. Het bezitten van kennis is waardevol, zowel voor jezelf als voor de ander.
  • De liefde. Wat kunnen mensen toch een bijzondere band met elkaar delen, heel mooi vind ik dit. All you need is love, right?

Waar is volgens jou het leven te kort voor?