Skip to main content

Verhuizen is een stap waar ik naar uitkijk, maar tegelijkertijd vind ik het ook onwijs spannend. Ik weet niet wat ik ervan moet verwachten en ik kan ook geen toekomst voorspellen: dus ik weet niet of het goed gaat komen. Op dit moment kan ik alleen spreken vanuit mijn algemene beeld dat ik erbij heb en dit vind ik niet concreet genoeg. Gelukkig kan ik de tijd nemen om het allemaal te ontdekken en natuurlijk neem ik jullie mee in dit spannende proces.

Na 25 jaar in het huis van mijn moeder te hebben gewoond, is het logisch dat ik meerdere dingen ga missen aan het thuisfront. Ik ben heel benieuwd of de dingen die ik op het moment van schrijven denk te gaan missen ook daadwerkelijk de dingen zijn die ik ga missen. Ingewikkeld denken is vast niet iets wat ik terug ga vinden op mijn lijstje, dus laten we snel beginnen.

 • Weten dat er iemand thuis is wanneer je thuiskomt. Alleen zijn heb ik vaak nodig om op te kunnen laden en mijn dingen ongestoord te kunnen doen, maar thuiskomen in een leeg huis vind ik eigenlijk niet zo fijn. Koud, donker, geen reactie op je verhaal. Natuurlijk ontkom je er niet aan, maar ik heb vrijwel altijd de luxe gehad dat er iemand thuis is. Dat wordt een hele omschakeling voor mij!
 • De avondmaaltijd. Na een lange dag stond er altijd eten op tafel en dat is iets wat ik zelf moet gaan doen. Ik vind het leuk om te koken en nieuwe recepten uit te proberen, maar op de momenten dat ik me te ziek voel is dit een behoorlijke uitdaging. Alleen eten komt hier uiteraard ook bij kijken.
 • De katten. Luna en Simba verhuizen niet mee en dat vind ik stiekem wel lastig. Ze zijn altijd bij me!
 • Hulp kunnen vragen, want alleen betekent aangewezen zijn op jezelf! Natuurlijk zal ik niet altijd alleen zijn, maar ik ken mezelf goed. Als ik iets nu wil doen, dan bedoel ik ook echt nu. Dat zal niet altijd meer gaan.

Wat zijn de dingen die jij miste toen je voor het eerst op jezelf ging?

Angelique

Author Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

More posts by Angelique

Join the discussion 5 Comments

 • Kelly schreef:

  Leuk artikel! Wij zijn bezig met ons eerste huis, dus heel herkenbaar. Mijn ouders en ik hebben een extreem hechte band, dus ik vind het ook erg lastig. Nu heb ik altijd heimwee gehad, dus dat speelt een grote rol. Gelukkig ga ik wel met mijn vriend samenwonen, in mijn eentje wonen zou ik niet kunnen.

 • Rachel schreef:

  Ah ik woon ook nog thuis maar dit jaar ga ik naar een huisje kijken samen met mijn vriend, heel spannend en ik heb ook echt een enorme warme band met mijn ouders. Ook ben ik de laatste die eruit gaat dus dat maakt het ook extra lastig voor mijn ouders. Ik zal vooral de gezelligheid, altijd lekker eten en het in bed chillen met mijn moeder gaan missen. Verder help ik ze altijd enorm in het huishouden zoals de vaat doen, stofzuigen, kamers stoffen etc. Behalve de was hoef ik nooit te doen, alleen opvouwen soms.

 • Michelle schreef:

  Eigenlijk niks, maar ik trok gelijk bij mijn vriend in. Maar dan kwam ik soms ook in een leeg huis thuis en ik was en ben verantwoordelijk voor het huishouden en koken etc. Maar ik woon liever op mezelf/samen dan in me ouderlijk huis.

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten