Skip to main content

Er ontstaat dichte mist in mijn brein wanneer ik na probeer te denken over het afgelopen jaar. 2018 is een jaar waarin er een hele hoop is gebeurd en dit heeft zeker zijn sporen nagelaten. Ik ben er echter heilig van overtuigd dat het allemaal een positieve afloop gaat hebben. Hard werken gaat gepaard met een mooi resultaat – dat zegt natuurlijk niets over hoe zwaar het is geweest. Het was een moeilijk jaar waarin ik veel geleerd heb, maar door de positieve veranderingen had ik het ook echt niet willen missen.

Januari


New year, new you was voor mij zeker van toepassing: ik wilde dat verschil gaan maken, ik zat echt vast in een sleur. Het zoeken van een baan en een huis stonden bovenaan mijn lijstje, maar ook mijn onzekerheid moest eraan gaan geloven. Ik wilde niet meer alles doen uit twijfel!

Februari


Ik heb een bezichtiging gehad van een huis en dat voelde al als een hele stap vooruit. Ik ben nog steeds erg dankbaar dat ik dit huis aan me voorbij heb laten gaan, ik voelde me daar helemaal niet prettig. Mijn nieuwe vest was wel erg fijn; ik heb er veel plezier van gehad.

Maart


Een dubbele maand met een hele hoge high en een hele lage low: ik tekende voor mijn huis en kon eindelijk een nieuw hoofdstuk beginnen. Ik was zó blij! Ik ben direct veel gaan klussen. Het klussen hield alleen snel op toen ik mijn ongeluk kreeg en naar de eerste hulp moest met hele erge brandwonden.

April


Ik kon mijn verjaardag niet vieren en eigenlijk zijn al deze maanden heel vaag voor me. Ik zat aan veel (pijn)medicatie en antibiotica, omdat ik een flinke ontsteking erbij kreeg. Ik zat volledig vast aan de bank en als ik eraan terug denk vraag ik me af hoe ik hier doorheen gekomen ben.

Mei & juni


Wat was het warm! Mijn brandwonden wilden niet genezen en ik werd opnieuw erg ziek. Een bezoek aan de internist heeft niet veel geholpen, aangezien mijn organen prima werken en de bloedtesten ook netjes waren. Het voelde enorm alsof ik de tijd uit moest zitten en dit vond ik erg lastig.

Juli


Ook een bezoekje aan de dermatoloog heeft niets geholpen, maar er werd wel steeds meer gewezen op oedeemproblemen. Deze maand ben ik begonnen met medicatie en therapie en werd het probleem vastgesteld: vocht. Ik heb veel te veel extra liters aan vocht in mijn lichaam en dit moest ik kwijt zien te raken.

Augustus


De oorzaak van het vocht is nog niet gevonden, maar de therapie helpt goed. Ik had een kort bezoekje aan mijn huis en voor de rest van de tijd moest ik thuis blijven zitten. Ik had door de open wonden veel kans op infectie. Mijn bloedtesten waren wederom netjes en hoe leuk is dit telefoonhoesje?! Ik gebruik hem nu nog steeds.

September


Oh, yes. Deze maand begon ik ook weer met de fysio en ik had nooit gedacht hier zo blij mee te zijn! Ik was het zo zat om helemaal niks te doen. Ik mocht nog heel weinig, maar het was geen bankarrest meer.

Oktober


Opbouwen met fysio, kruidnootjes eten en een lieve kaart ontvangen. In mijn nieuwe boekje was ik ook steeds meer aan het schrijven.

November & december


Mijn gezondheid is helaas heel erg wisselend waardoor goede en slechte dagen uit het niets lijken te komen. Mijn revalidatie gaat gewoon door, maar er zijn veel dingen die me stress bezorgen. Dit is een combinatie die niet goed is gegaan. De feestdagen waren gelukkig erg gezellig!

Hoe was 2018 voor jou? Wat was een echte highlight?

Angelique

Author Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

More posts by Angelique

Join the discussion One Comment

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten