Geluk en dankbaarheid zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden, maar het zijn geen zaken die zomaar voor iedereen is weggelegd. Door omstandigheden kan het moeilijk zijn om te genieten van de dingen die je wel hebt of die wel goed gaan, dit is zeker ook niet iets waarvoor je je hoeft te schamen. Daarentegen ben ik er wel van overtuigd dat je elke dag iets tegenkomt waarvoor je dankbaar mag zijn, ook in mindere periodes. Het herkennen van deze (kleine) momenten zullen je een gelukkiger mens maken.

In verschillende lijstjes van The Happy List kun je zien dat het kan gaan om de meest simpele dingen die er zijn. Het gaat er dan ook niet om waar je bent, wat je doet, met wie je dat doet of hoeveel geld je eraan uitgeeft: het gaat om hoe jij het ervaart.

Ik hoor mensen vaak zeggen ‘dit kan niet iedereen’ of ‘niet iedereen heeft te mogelijkheid om (vul maar in)’ en dat is ook zeker waar! Maar persoonlijk ben ik er geen fan van om mijn situatie te vergelijken met een ander. De zoektocht ligt naar mijn mening meer bij jezelf, een belangrijke vraag die je jezelf zou moeten stellen is: ben je tevreden? Waarom wel of waarom niet?

Dankboek


Enkele weken geleden kwam ik het dankboek tegen en ik was meteen enthousiast! Het is geschreven door Ernst-Jan Pfauth. In het boek wordt er uitgelegd waarom en hoe tevredenheid, dankbaarheid en geluk met elkaar te maken hebben. Daarnaast is het ook een dagboek waarin je dagelijks drie zaken opschrijft waar je dankbaar voor bent en waarom. Hierdoor sta je extra stil bij de zaken waar je dankbaar voor bent en is het ook een mooie bewaarplaats voor al je herinneringen.

Ik vind het een mooi (Kerst)cadeau voor iemand die bewust bezig is met geluk of geïnteresseerd is in dankbaarheid en de psychologie die hierachter zit. Hier kun je dit item vinden.

Sta jij weleens stil bij de dingen waar je dankbaar voor bent?

Angelique

Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

2 Comments

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten