Het is de laatste maand van het jaar 2018 en je weet wat dit in blogland betekent: terugblikken! Elk jaar vul ik meerdere artikelen met herinneringen en vorm ik een persoonlijke trip down memory lane. Ik kijk er elk jaar weer naar uit om dit soort blogjes te maken en ik start de reeks ook deze keer met het jaar in woorden.

2018 was een jaar waar ik in eerste instantie eigenlijk geen woorden voor had, het duurde even om te beseffen dat de afgelopen maanden me ook best wel veel hebben gebracht.

(Ver)huizen


Eindelijk was de tijd aangebroken voor bezichtigingen, maar dit was helaas nooit met resultaat. Ik nam het iedere keer weer mee als ervaring, maar baalde toch. Ik was al vanaf mijn achttiende actief opzoek naar een woning. Tot 9 maart, want toen tekende ik mijn contract! Super fijn en zeker een mooi stulpje waar ik veel plezier van ga hebben.

Pech


Het was op meerdere vlakken niet mijn jaar. Door de ernstige brandwonden ben ik heel erg ziek geweest en heb ik veel dagen niet of nauwelijks meegekregen. Ik kon niet naar het concert van Ed Sheeran en dat vind ik nog steeds heel jammer!

Regelen


Voor het eerst op jezelf gaan brengt veel dingen met zich mee, waaronder een hoop geregel. Er moet het een en ander verbouwd worden in mijn huis en dit was voor mij een hoop bel- en mailwerk, omdat ik niet op locatie kon zijn.

Familie


Familie is voor mij onwijs belangrijk en dit jaar heb ik een belangrijke stap gezet (met hulp) die me een bijzonder snel & ontzettend gewenst resultaat gaf. Ik ga er (nog) niet teveel over vertellen, maar het is iets waar ik erg dankbaar voor ben. Vooral ook met de hulp waardoor ik de stap kon zetten! ♡

Revalidatie


Wat ik was verloren, moest ik ook weer opbouwen. Met een heel team van specialisten om me heen, probeer ik dit nog steeds te doen. We komen er wel! Het heeft alleen tijd nodig.

Warm


Jeetje, wat was het warm in de zomer! Ik kon er niet van genieten met mijn open wonden, dat was erg jammer. Minder jammer en eigenlijk best welkom waren de warme gevoelens van nieuwe ontwikkelingen!

Positiviteit


We sluiten de reeks af met een woord die alles een beetje samen weet te vatten: positiviteit. Het was een moeilijk jaar, maar ik heb wel stappen gezet waardoor ik negativiteit achter me kon laten. Ik merk dat dit de verandering was die ik nodig had en dat ik nu meer ruimte heb om aan mezelf en mijn doelen te werken. Daarnaast is het fijn om meer energie te kunnen steken in de mensen die het echt verdienen.

Wat zijn jouw woorden voor 2018?