Na een lange tijd lukt het me eindelijk weer om me te focussen op films en series. Dit vind ik natuurlijk super fijn! Het is een ontspannen bezigheid voor een filmliefhebber zoals ik. Eerder schreef ik over wat ik wilde zien en vandaag schrijf ik over wat ik daadwerkelijk gezien heb én mijn mening daarover.

The Darkest Minds


Deze film had de potentie om een leuke young-adult toevoeging te zijn, maar laat het flink afweten. Het verhaal is best oké, maar slecht uitgevoerd. De voorspelbaarheid maakt het geen film die je aandacht vasthoud en dat is jammer, want er komen genoeg elementen aan bod waardoor er wel een spanning opgebouwd kon worden. Het beste van de film vond ik het einde tussen de twee hoofdpersonages. Helaas, geen aanrader!

Trailer

☆ ☆ ☆ ☆

Mamma Mia! Here we go again


Ondanks dat dit een vervolg is op de Mamma Mia film uit 2008, gaan we merendeel van de 114 minuten terug in de tijd. Het is leuk om te weten hoe het leven van Donna eruit heeft gezien, maar dit tweede deel voegt verder weinig toe. Het blijft namelijk een raadsel wanneer en waaraan een van de hoofdpersonages is overleden en dat zorgt ervoor dat je het gevoel hebt terug te moeten spoelen omdat je iets gemist hebt. Met alle muziek van ABBA is en blijft het een feel good film dat vermakelijk is om te bekijken. De prachtige locatie maakt natuurlijk ook veel goed!

Trailer

★ ★ ☆ ☆

Legacies


Legacies is zowel een samenvoeging als een vervolg op twee van mijn voormalig favoriete series: The Vampire Diaries en The Originals. Personages als Matt Donovan en Alaric Saltzman zijn bekende gezichten die we kunnen zien in de 42 minuten durende episodes. Het idee van de ‘Salvatore School for the Young and Gifted’ leek me echt een tof concept en hoewel dit er ook allemaal goed uitziet, valt het verhaal zelf tegen. Het lijkt erop dat de schrijvers ervoor hebben gekozen om een jongere doelgroep te kiezen: jammer! Ik hoop dat de serie zich gaat ontwikkelen, voor nu is het mwah.

Trailer

★ ★ ☆ ☆ ☆

You


Deze serie sluit echt perfect aan op deze tijd: je smartphone is basically je hele leven, helemaal wanneer het in handen dreigt te komen van een (nog) onbekende. Misbruik maken van online gegevens/foto’s is natuurlijk erg actueel. Ik vind het een leuke combinatie tussen drama, crime en een vleugje romantiek. Het is vernieuwend en vlot in elkaar gezet, dat zorgt ervoor dat de 42 minuten voorbij lijken te vliegen. So far, so good!

Trailer

★ ★  

Welke serie(s) volg jij momenteel?