Skip to main content

Kindness is always fashionable, and always welcome. Heel wat jaren geleden ging ik met een vriendin winkelen in een (voor mij) groot winkelcentrum. Het was een van de eerste keren dat ik kleding voor mezelf ging kopen, dit was normaal gesproken iets waar ik heel onzeker van werd en oversloeg, maar ik wilde de twee vesten echt heel graag hebben. Verlegen ging ik met mijn items naar de kassa – mijn idee was om zo snel mogelijk af te rekenen en te vertrekken. De vrouw die me hielp nam de tijd om me te complimenteren op mijn make-up look. “Dankjewel!” zei ik verrast, onzeker en een beetje trots.

In een wereld waar iedereen op zijn tenen lijkt te moeten lopen, wordt het steeds meer ieder voor zich en dat zou betekenen dat er steeds minder oog is voor elkaar. Dit terwijl we als mens graag verbonden zijn en ergens bij willen horen, iets wat voor de een makkelijker is weggelegd dan voor de ander. Ik vraag me regelmatig af waarom we niet wat leuker en vriendelijker tegen elkaar kunnen doen. Gelukkig zijn we niet allemaal zo en is er meer aandacht voor bijvoorbeeld eenzaamheid.

Ik kan erover door blijven bloggen, maar: een betere wereld begint gewoon bij jezelf. Zo simpel is dat! Wat voor een vriendelijke/aardige dingen doe ik?

15 random acts of Kindness

 • Ik stuur een appje om even snel succes te wensen, moed in te spreken of te zeggen dat ik aan iemand denk. Ik leef met je mee, en dat laat ik graag zien.
 • Toch bel ik liever. Een telefoongesprek vind ik niet alleen persoonlijker, het laat ook zien dat je de tijd in iemand wilt investeren.
 • Ik wil echt weten hoe het met je gaat. Fijn dat het goed gaat, waardoor heb je zo’n fijne dag? Balen dat het niet zo goed gaat, hoe komt dat?
 • Ik luister naar hetgeen wat je zegt en ik probeer mee te denken. Samen staan we sterker, toch? Picture this: ik was in de sportzaal aan het trainen met een man op leeftijd. Hij was heel erg goed op de hoogte van de olympische spelen en deelde hier graag zijn mening over. Ja, ook tegen mij. 20 minuten lang heb ik een gesprek gevoerd over het skiën, tenminste, als je ‘oh’, ‘echt waar?’ en ‘inderdaad’ als waardevolle antwoorden beschouwt. Ik heb namelijk écht 0,0 verstand van skiën of de olympische spelen! Maar die man was erg blij dat hij het erover kon hebben, dat is wat telt.
 • Maar naast het luisteren, vraag ik ook of je mijn hulp nodig hebt.
 • Ik zeg dankjewel en meen het ook.
 • Ik doe weleens vrijwillig webdesign, schrijf of grafisch werk
 • Ik stuur kaartjes. Mijn vriendinnen waren erg blij met hun Valentijnskaartjes!
 • Als ik een item vind dat ik bijzonder leuk vind, doe ik hem ook nog weleens cadeau. Gewoon, zomaar, omdat je bijzonder voor mij bent. Bijzonder + bijzonder = een goede match!
 • De items wissel ik af met een bos bloemen.
 • Liefde is.. pakketjes van de buren aanpakken.
 • Ik gebruik mijn humor graag om je beter te laten voelen.
 • Ik geef oprechte complimenten.
 • Ik serveer graag mijn eigen baksels of hapjes als ik visite krijg die wel een oppepper kunnen gebruiken.
 • Met Kerst stuur ik kaartjes naar eenzame ouderen.

Aardig zijn en vriendelijkheid tonen is echt niet moeilijk, maar het kan een rotdag voor een ander minder zwaar maken of een topdag nog wat beter maken. Ik zeg: worth it.

Welke act of kindness pas jij graag toe?

Angelique

Author Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

More posts by Angelique

Join the discussion 2 Comments

 • Michelle schreef:

  Wat goed van je om hier bij stil te staan! Ik probeer altijd vriendelijk te zijn tegen de mensen die ik op straat tegenkom. Zeker met het wandelen met een hond kom je regelmatig wandelaars of hondeneigenaren tegen. Een simpele ‘hoi’ of een klein gesprekje probeer ik altijd wel aan te gaan. Ook probeer ik deuren voor mensen open te houden, voor te laten gaan bij de kassa en soms vraag ik of ik mensen kan helpen. Mensen die ik beter ken zoals familie en vriendinnen wens ik succes, vraag ik naar die ene speciale gebeurtenis of dag, stuur een berichtje, nodig ze uit voor een kopje thee etc. Eigenlijk kan je best veel aardige dingen op een dag doen 😉

 • Morgaine schreef:

  Ik pas heel veel onderweg toe, met mensen die chaggie kijken of ik zie dat ze moe zijn, dan zeg ik simpelweg tegen winkel personeel bijv. ‘een glimlach staat jou vast mooier!’ Dat werkt altijd weer, hahahaha

  En net als jij, gesprekken voeren met vreemden, hen even een verhaal laten doen voor zolang het kan, gebeurd vaak onderweg in het OV bijv. of op de bushalte, station.

  Bij familie gaat dit weer dieper natuurlijk als ik tenminste op de hoogte ben, soms zeggen we namelijk niets als we iets moeten doen, maar dan vertellen we het achteraf 😉

  X

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten