Als ik eenmaal een beetje opgewarmd (wat nu wat lastiger is met de kou) en mijn verlegenheid te boven ben, is er bijna geen houden meer aan: spraakwater. Ik houd van het voeren van een goed gesprek, maar waar ik graag over praat hoeft niet voor iedereen een leuk of boeiend onderwerp te zijn. Sterker nog: veel mensen weten een gesprek niet op gang te brengen, omdat ze niet weten waar ze het over moeten hebben. Het is dan ook niet voor niks een ontdekkingstocht als je elkaar leert kennen. Een goed gesprek en een goede relatie komt van twee kanten!

Nooit uitgepraat over…

  • Mijn huis en wat er allemaal voor geregeld/mee gedaan moet worden. Leuke en minder leuke dingen wisselen zich af, maar wat niet wisselt is de hoeveelheid woorden die ik erover spreek!
  • Eten. Want ja, hallo, het is belangrijk. En een goed discussiepunt, want is het friet of patat? En wil je er saus bij? Wat eten we vandaag? Het is moeilijker dan de meeste mensen denken.
  • De katten. Luna en Simba weten altijd wel de aandacht te trekken (de show te stelen?) en het middelpunt te zijn. Tja, dan moet je er wel over praten.. toch?
  • De wonderbaarlijke keuzes van de medemens. Iedereen moet lekker zijn eigen ding doen; prima. Maar sommige mensen… en sommige keuzes. Je kent het wel, van die filmpjes dat een sprong gewaagd wordt en dat het dan verkeerd gaat. Ja, dan komen er wel wat woorden naar boven.
  • De bucket list. Dingen die ik nog wil gaan doen en op welke manier ik dat wil gaan doen. Op deze manier probeer ik het in leven te houden en gemotiveerd te blijven om mijn doelen te bepalen. Want alleen dan kan ik bepaalde dingen van mijn bucket list af gaan strepen.

Waar raak jij niet over uitgepraat?