Skip to main content

Als ik eenmaal een beetje opgewarmd (wat nu wat lastiger is met de kou) en mijn verlegenheid te boven ben, is er bijna geen houden meer aan: spraakwater. Ik houd van het voeren van een goed gesprek, maar waar ik graag over praat hoeft niet voor iedereen een leuk of boeiend onderwerp te zijn. Sterker nog: veel mensen weten een gesprek niet op gang te brengen, omdat ze niet weten waar ze het over moeten hebben. Het is dan ook niet voor niks een ontdekkingstocht als je elkaar leert kennen. Een goed gesprek en een goede relatie komt van twee kanten!

Nooit uitgepraat over…

 • Mijn huis en wat er allemaal voor geregeld/mee gedaan moet worden. Leuke en minder leuke dingen wisselen zich af, maar wat niet wisselt is de hoeveelheid woorden die ik erover spreek!
 • Eten. Want ja, hallo, het is belangrijk. En een goed discussiepunt, want is het friet of patat? En wil je er saus bij? Wat eten we vandaag? Het is moeilijker dan de meeste mensen denken.
 • De katten. Luna en Simba weten altijd wel de aandacht te trekken (de show te stelen?) en het middelpunt te zijn. Tja, dan moet je er wel over praten.. toch?
 • De wonderbaarlijke keuzes van de medemens. Iedereen moet lekker zijn eigen ding doen; prima. Maar sommige mensen… en sommige keuzes. Je kent het wel, van die filmpjes dat een sprong gewaagd wordt en dat het dan verkeerd gaat. Ja, dan komen er wel wat woorden naar boven.
 • De bucket list. Dingen die ik nog wil gaan doen en op welke manier ik dat wil gaan doen. Op deze manier probeer ik het in leven te houden en gemotiveerd te blijven om mijn doelen te bepalen. Want alleen dan kan ik bepaalde dingen van mijn bucket list af gaan strepen.

Waar raak jij niet over uitgepraat?

Angelique

Author Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

More posts by Angelique

Join the discussion One Comment

 • Morgaine schreef:

  Hi hi… het hangt er ook vanaf met wie je praat, met mannen weer anders dan met vrouwen en ook wat zijn gedeelde interesses!

  Zo praat ik met mijn moeder graag over haken en tuinieren bijv. maar ook ons huisje en nog veel meer natuurlijk. Mijn kleinzoon nu, en haar achterkleinzoon, we raken niet uitgepraat op het moment.

  Mijn dochter, natuurlijk over het toekomstige huisje waar ze nog naar op zoek zijn, haar zoon, mijn kleinzoon, mijn schoonzoon en of alles goed gaat, en haar zoektocht naar werk en ook natuurlijk, hoe zij was als baby komt op, vele vragen komen op mij af en daarmee komen de foto albums ook weer tevoorschijn.

  Met mijn vriend M. spreek ik over heel veel, eten, drinken, elkaar leren kennen, zijn werk ook vooral en wat er nog mogelijk is in de toekomst en hoe dat nu te regelen. En ook films, muziek, een liefde voor beiden, maar haken vind hij een nutteloze bezigheid, hahahaha catch my drift? 😉

  Op werk, spreek ik over van alles, privé dingen, werk, haken en andere creativeiteit die we nodig hebben, onze kinderen of vriendjes en ga zo maar door en onze cliënten natuurlijk.

  Met vreemden, kan het van alles zijn, mijn werk en bla, hobby’s of zelfs, reizen… kortom van alles en nog wat, en als de gesprekspartner fijn is, dan kun je uren doorkletsen natuurlijk!

  X

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten