De afgelopen maanden had ik een vrij serieuze seriecrisis. Hetgeen wat mijn netvlies bereikte was weliswaar oké (uitzonderingen daargelaten, zoals The Good Doctor), maar niet iets waar ik écht op aan het wachten was. Net op het moment dat ik mijn dieptepunt dreigde te bereiken, kwam daar mijn medicijn. Mike Flanagan heeft mijn liefde voor horror aangewakkerd en ervoor gezorgd dat ik de afgelopen dagen aan de buis gekluisterd zat. Ik ben lang niet meer zo enthousiast geweest over een serie en ik ga je er daarom alles over vertellen.

The Haunting of Hill House


Genre: Horror, fantasy & drama – Jaar: 2018 – Episodes: 10 – Hoofdrolspelers: Michiel Huisman (Steve), Carla Gugino (Olivia), Oliver Jackson-Cohen (Luke), Henry Thomas (Hugh), Elizabeth Reaser (Shirley), Kate Siegel (Theodora) en Victoria Pedretti (Nell)

De familie Crain bestaat uit moeder Olivia, vader Hugh en hun vijf kinderen Steve, Shirley, Theo, Luke en Nell. Het gezin is in 1992 verhuisd naar een tijdelijke woning die nog flink verbouwd moet worden, maar dit hebben ze over voor hun ‘forever house’ die Olivia aan het ontwerpen is. Het blijkt echter al snel dat ze niet de enige zijn tussen deze vier muren.

Door verschillende problemen in het huis is de familie Crain echter genoodzaakt om steeds langer in hun tijdelijke woning te blijven. En dit, met alle gevolgen van dien. 26 jaar later leeft het gezin nog steeds met de gevolgen van Hill House.

TrailerAls ik deze serie in een categorie zou moeten plaatsen, dat vind ik een psychologische horror het beste passen. The Haunting of Hill House is echt enorm goed uitgewerkt en benaderd het verhaal vanuit verschillende belevenissen en perspectieven. De afwisseling van heden en verleden maakt dat het altijd interessant blijft om naar te kijken. Ik vind het goed om te zien dat geestelijke problematiek op een serieuze manier aan bod komt, aangezien dit vaker voorkomt dan we denken.

Zoals ik al zei, zat ik echt vastgeplakt aan mijn scherm met deze serie. Een echte aanrader wanneer je houdt van het bovennatuurlijke en horror, maar daarnaast ook een goed verhaal kunt waarderen. Fingers crossed voor een tweede seizoen!

★ ★ ★ ★ ★

Lijkt deze serie jou iets? Wat is op dit moment jouw favoriet?