Skip to main content

Een huis blijft enkel een huis wanneer je er niets aan doet om het echt een thuis te maken. Echter is het niet voor iedereen even makkelijk om een kamer gezellig aan te kleden of om er echt een geheel van te maken.

Ik ben altijd een liefhebber geweest van interieur en was er al op jonge leeftijd mee bezig. Mijn slaapkamer heeft al zoveel metamorfoses gehad! Ik heb veel lieve complimenten ontvangen op mijn werk. Nu ik mijn eigen woning heb, zijn er wel wat must-haves om dat ‘thuis gevoel’ te creëren.

Planten


Bron

Voor een beetje kleur, leven én frisse lucht in huis maak je gebruik van planten. De versie die je daadwerkelijk water moet geven dan, want volgens betrouwbare bronnen doen kunstplanten he-le-maal niets met de zuurstof. Ik zou graag een grote plant in de woonkamer willen hebben en wellicht een vetplant in de hal.

Spiegels


Bron

Door gebruik te maken van spiegels maak je een ruimte groter, maar wat ik er vooral fijn aan vind: je weerkaatst het licht. Een beetje meer (zon)licht doet een mens gewoon goed. En een ruimte ook. Gelukkig kun je ze in alle vormen en maten krijgen!

(Geur)kaarsen


Bron

Je hebt ze in allerlei kleuren en maten, ze zorgen voor warmte én het is makkelijk wisselen/opbergen/combineren. Op een dienblad met andere items of in een kaarshouder op de eettafel. Ja, je kunt hier oprecht alle kanten mee op. Daarnaast kan dit een vrij goedkope toevoeging aan je interieur zijn.

Vloerkleed


Bron

Een kleed voegt warmte/kleur/textuur toe aan je kamer. Wanneer de ruimte functioneert als zowel de woon- als eetkamer, dan is dit ook een makkelijke manier om de twee te scheiden. Je kunt het zo subtiel of uitbundig maken als je wilt!

Klok


Bron

Allereerst: handig, mits de batterijen werken. Gezien de verschillende soorten die er zijn, kan het ook zeker iets toevoegen aan je interieur! Dit exemplaar zou ik ook zeker in mijn huis willen hangen.

Kussens


Bron

Kussens toevoegen of verwisselen is denk ik de meest populaire tip die zowel gegeven als toegepast wordt. Niet zonder reden natuurlijk – want het is een makkelijke en leuke manier om je interieur te veranderen.

 

Plaids


Bron

Ja, voor iemand die het altijd koud heeft is dit natuurlijk super handig! Maar ook als je kinderen of huisdieren (over de vloer) hebt, is dit een goede toevoeging. Gelukkig zijn ze ook heel leuk als decoratie en kun je hier eindeloos in variëren. De keuze is reuze!

Fotolijsten


Bron

Mijn favoriet, omdat ik al een langere tijd een ‘fotomuur’ wil. Super persoonlijk met eigen foto’s of mooie posters. Wederom iets wat je makkelijk kunt wisselen en zo heb je ook bepaalde herinneringen dichtbij je.

Grote vaas (met bloemen)


Bron

Een grote vaas met bloemen doet het al-tijd goed. Heb je een interieur dat gebaseerd is op neutrale kleuren, dan kun je hier zeker kleur mee toevoegen. Bloemen brengen net zoals planten wat leven in huis.

Lampen


Bron

Een mooie lamp en goede verlichting zijn geen overbodige luxe als we het hebben over sfeer. Verkeerde lampen kunnen alles streng en kil maken, terwijl de juiste lamp warmte en knusheid kan bieden.

Mokken/(Drank)glazen


Bron

Misschien is dit gewoon een onderdeel van mijn mokkenverslaving, maar mokken kunnen zeker iets toevoegen aan je interieur. Vooral als je een open kast hebt! Hetzelfde geldt voor glazen wanneer je bijvoorbeeld een barkast of dienblad hebt.

Dekbedovertrek


Bron

Het kan inderdaad zo simpel zijn: een mooi dekbedovertrek veranderd je slaapkamer al. Let er wel op dat dit vrij prijzig kan zijn! Je kunt er ook voor kiezen om een sprei te nemen met wat kussentjes.

Quotes


Bron

Ik ben gek op quotes en ik denk dat iedereen wel wat motivatie/inspiratie kan gebruiken. Bijvoorbeeld in de vorm van een muursticker, poster, canvas of hanger.

Deurmat


Bron

Een makkelijke manier om je gasten een warm welkom te geven én je vloer schoner te houden.

Windlichten


Bron

Een tip voor binnen én buiten: windlichten zijn goede sfeermakers en op verschillende manieren aan te kleden.

Wat is een must-haves in jouw woning?

Angelique

Author Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

More posts by Angelique

Join the discussion 6 Comments

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten