Skip to main content

Het is voor mij, als een filmliefhebber, echt veel te lang geleden dat ik iets heb geschreven in deze categorie. Deze films lijken inmiddels uit een ander tijdperk te komen! Al zijn het nog steeds prima exemplaren – het is de hoogste tijd voor aanvulling.

Ik heb het afgelopen jaar echt bizar weinig films gezien, dus ik hoop dat ik voldoende concentratie heb om onderstaande films te bekijken. Ik heb er altijd wel van kunnen genieten, lekker ontspannen!

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald


[accordions] [accordion title=”Samenvatting”]

Aan het einde van de eerste film, werd de krachtige Duistere Magiër Gellert Grindelwald (Johnny Depp) met de hulp van Newt Scamander (Eddie Redmayne) gevangen genomen door MACUSA (Magisch Congres van de Verenigde Staten van Amerika).

Maar, hij maakt zijn dreigementen waar en Grindelwald ontsnapt uit zijn gevangenschap. Hij heeft zijn zinnen gezet op het verzamelen van zoveel mogelijk volgelingen die niets afweten van zijn ware bedoelingen: tovenaars van zuiver bloed grootbrengen om te kunnen heersen over alle niet-magische wezens.

In een poging om Grindelwald’s plannen te dwarsbomen roept Albus Perkamentus (Jude Law) zijn voormalige student Newt Scamander op, die ermee instemt om te helpen maar zich niet bewust is van de gevaren die voor hem liggen. Lijnen worden getrokken en liefde en loyaliteit worden op de proef gesteld, zelfs tussen de meest trouwe vrienden en families. De verdeeldheid in de magische wereld wordt steeds groter.
Bron

[/accordion] [/accordions]

We beginnen met een film waar ik al naar uit kijk na het zien van het eerste deel: Fantastic Beasts. Heel fijn om weer even in de Harry Potter wereld te zijn. Ik hoop dat deel 2 net zo vermakelijk is als het eerste deel. Ik moet alleen nog even geduld hebben – 14 november draait de film pas in de bioscoop.

The Meg


[accordions] [accordion title=”Samenvatting”]

In de film The Meg wordt een onderzeeër – deel van een internationaal observatieprogramma – aangevallen door een enorm wezen dat voorheen als uitgestorven werd beschouwd. De duikboot ligt nu uitgeschakeld op de bodem van de diepste geul in de Stille Oceaan… met de bemanning nog aan boord. 

Wanneer de tijd begint te dringen, wordt deskundige diepzeeduiker Jonas Taylor (Jason Statham) gerekruteerd door een visionaire Chinese oceanograaf (Winston Chao), tegen de wil van zijn dochter Suyin (Li Bingbing). Hij moet de bemanning en de oceaan redden van deze onstuitbare bedreiging: een ruim 22 meter lange prehistorische haai, bekend als de Megalodon. Wat niemand zich had kunnen voorstellen was dat Taylor jaren geleden hetzelfde angstaanjagende wezen al ontmoette.
Nu, samen met Suyin, moet hij zijn angsten onder ogen zien en zijn eigen leven riskeren om iedereen die vastzit te redden. Opnieuw gaat hij de confrontatie aan met het grootste en meest gevreesde roofdier aller tijden.
[/accordion] [/accordions]

Okay, even tussen jou en mij: ik ben echt een held op sokken als het gaat om de onderwaterwereld, maar op de een of andere manier vind ik het ook indrukwekkend. Wat ik hiermee wil zeggen, is dat ik uitkijk naar deze film. En ook weer niet. Ik ben benieuwd of deze film verder ook daadwerkelijk inhoud heeft.

The Darkest Minds


[accordions] [accordion title=”Samenvatting”]

Wanneer tieners op een mysterieuze wijze nieuwe, sterke krachten ontwikkelen, worden ze door de regering tot een bedreiging verklaard en opgesloten.

De zestienjarige Ruby, één van de meest krachtige tieners ooit, ontsnapt uit haar kamp en sluit zich aan bij een groep weggelopen jongeren die op zoek zijn naar een veilig toevluchtsoord.

Al snel beseft deze nieuwgevormde familie dat in een wereld met volwassenen aan de macht die hen hebben verraden, rennen niet meer genoeg is. Ze zullen weerstand moeten bieden door hun collectieve macht te gebruiken om op deze manier de controle over hun toekomst terug te nemen.

Gebaseerd op het gelijknamige boek van Alexandra Bracken, in Nederland uitgebracht door Karakter Uitgevers als ‘The Darkest Minds-trilogie 1: De Overlevenden’.

Bron

[/accordion] [/accordions]

Ik heb gehoord dat deze film niet de allerbeste is en zelfs een beetje tegenvalt, maar dat ga ik natuurlijk met eigen ogen bekijken. Dit genre vind ik tussen de rest door ook wel een keertje leuk.

Adrift


[accordions] [accordion title=”Samenvatting”]

Tami (Shailene Woodley) en Richard (Sam Claflin) zeilen met een jacht over de Stille Oceaan. Ze zijn jong en verliefd. De klus die ze hebben aangenomen lijkt meer op een perfecte vakantie dan op werken.

Totdat het noodlot toeslaat en ze terecht komen in een genadeloze orkaan. Met een verwoeste boot, zonder communicatiemiddelen of navigatie en weken verwijderd van de dichtstbijzijnde haven, moet Tami vechten voor zichzelf en de zwaargewonde Richard. Hun enige kans op overleven is om 3000 km lang de juiste koers te varen naar de Hawaï-eilanden…

Bron

[/accordion] [/accordions]

Naar deze film ben ik ook erg benieuwd! Stiekem ben ik natuurlijk een hopeloze romanticus en droom ik weg bij dit soort films. Ik hoop dat het zo goed is als ik nu in gedachte heb. 

The Fall


[accordions] [accordion title=”Samenvatting”]

Een hoofdinspecteur vecht tegen haar eigen persoonlijke demonen terwijl ze een seriemoordenaar probeert te ontmaskeren die zich voordoet als familieman.

Bron

[/accordion] [/accordions]

Alle series die ik gekeken heb zijn of gestopt, of hebben mijn interesse verloren. Ik ben dus -nog steeds- opzoek naar leuke series! Ik ben gek op crime series, dus deze wil ik wel proberen. Het heeft maar drie seizoenen, maar ik heb goede hoop dat er later meer zullen volgen.

The 100


[accordions] [accordion title=”Samenvatting”]

Een eeuw nadat een nucleaire apocalyps de aarde verwoestte, worden 100 bewoners van een ruimtestation teruggestuurd om te onderzoeken of de planeet weer bewoonbaar is.

Bron

[/accordion] [/accordions]

Een probeersel, het lijkt me wel interessant. Maar of het echt iets is?

Welke films en/of series staan er op jouw lijstje?

Angelique

Author Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

More posts by Angelique

Join the discussion 4 Comments

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten