Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

CineTalk: Deze films/series wil ik zien

Het is voor mij, als een filmliefhebber, echt veel te lang geleden dat ik iets heb geschreven in deze categorie. Deze films lijken inmiddels uit een ander tijdperk te komen! Al zijn het nog steeds prima exemplaren – het is de hoogste tijd voor aanvulling.

Ik heb het afgelopen jaar echt bizar weinig films gezien, dus ik hoop dat ik voldoende concentratie heb om onderstaande films te bekijken. Ik heb er altijd wel van kunnen genieten, lekker ontspannen!

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald


Aan het einde van de eerste film, werd de krachtige Duistere Magiër Gellert Grindelwald (Johnny Depp) met de hulp van Newt Scamander (Eddie Redmayne) gevangen genomen door MACUSA (Magisch Congres van de Verenigde Staten van Amerika).

Maar, hij maakt zijn dreigementen waar en Grindelwald ontsnapt uit zijn gevangenschap. Hij heeft zijn zinnen gezet op het verzamelen van zoveel mogelijk volgelingen die niets afweten van zijn ware bedoelingen: tovenaars van zuiver bloed grootbrengen om te kunnen heersen over alle niet-magische wezens.

In een poging om Grindelwald’s plannen te dwarsbomen roept Albus Perkamentus (Jude Law) zijn voormalige student Newt Scamander op, die ermee instemt om te helpen maar zich niet bewust is van de gevaren die voor hem liggen. Lijnen worden getrokken en liefde en loyaliteit worden op de proef gesteld, zelfs tussen de meest trouwe vrienden en families. De verdeeldheid in de magische wereld wordt steeds groter.
Bron

We beginnen met een film waar ik al naar uit kijk na het zien van het eerste deel: Fantastic Beasts. Heel fijn om weer even in de Harry Potter wereld te zijn. Ik hoop dat deel 2 net zo vermakelijk is als het eerste deel. Ik moet alleen nog even geduld hebben – 14 november draait de film pas in de bioscoop.

The Meg


In de film The Meg wordt een onderzeeër – deel van een internationaal observatieprogramma – aangevallen door een enorm wezen dat voorheen als uitgestorven werd beschouwd. De duikboot ligt nu uitgeschakeld op de bodem van de diepste geul in de Stille Oceaan… met de bemanning nog aan boord. 

Wanneer de tijd begint te dringen, wordt deskundige diepzeeduiker Jonas Taylor (Jason Statham) gerekruteerd door een visionaire Chinese oceanograaf (Winston Chao), tegen de wil van zijn dochter Suyin (Li Bingbing). Hij moet de bemanning en de oceaan redden van deze onstuitbare bedreiging: een ruim 22 meter lange prehistorische haai, bekend als de Megalodon. Wat niemand zich had kunnen voorstellen was dat Taylor jaren geleden hetzelfde angstaanjagende wezen al ontmoette.
Nu, samen met Suyin, moet hij zijn angsten onder ogen zien en zijn eigen leven riskeren om iedereen die vastzit te redden. Opnieuw gaat hij de confrontatie aan met het grootste en meest gevreesde roofdier aller tijden.

Okay, even tussen jou en mij: ik ben echt een held op sokken als het gaat om de onderwaterwereld, maar op de een of andere manier vind ik het ook indrukwekkend. Wat ik hiermee wil zeggen, is dat ik uitkijk naar deze film. En ook weer niet. Ik ben benieuwd of deze film verder ook daadwerkelijk inhoud heeft.

The Darkest Minds


Wanneer tieners op een mysterieuze wijze nieuwe, sterke krachten ontwikkelen, worden ze door de regering tot een bedreiging verklaard en opgesloten.

De zestienjarige Ruby, één van de meest krachtige tieners ooit, ontsnapt uit haar kamp en sluit zich aan bij een groep weggelopen jongeren die op zoek zijn naar een veilig toevluchtsoord.

Al snel beseft deze nieuwgevormde familie dat in een wereld met volwassenen aan de macht die hen hebben verraden, rennen niet meer genoeg is. Ze zullen weerstand moeten bieden door hun collectieve macht te gebruiken om op deze manier de controle over hun toekomst terug te nemen.

Gebaseerd op het gelijknamige boek van Alexandra Bracken, in Nederland uitgebracht door Karakter Uitgevers als ‘The Darkest Minds-trilogie 1: De Overlevenden’.

Bron

Ik heb gehoord dat deze film niet de allerbeste is en zelfs een beetje tegenvalt, maar dat ga ik natuurlijk met eigen ogen bekijken. Dit genre vind ik tussen de rest door ook wel een keertje leuk.

Adrift


Tami (Shailene Woodley) en Richard (Sam Claflin) zeilen met een jacht over de Stille Oceaan. Ze zijn jong en verliefd. De klus die ze hebben aangenomen lijkt meer op een perfecte vakantie dan op werken.

Totdat het noodlot toeslaat en ze terecht komen in een genadeloze orkaan. Met een verwoeste boot, zonder communicatiemiddelen of navigatie en weken verwijderd van de dichtstbijzijnde haven, moet Tami vechten voor zichzelf en de zwaargewonde Richard. Hun enige kans op overleven is om 3000 km lang de juiste koers te varen naar de Hawaï-eilanden…

Bron

Naar deze film ben ik ook erg benieuwd! Stiekem ben ik natuurlijk een hopeloze romanticus en droom ik weg bij dit soort films. Ik hoop dat het zo goed is als ik nu in gedachte heb. 

The Fall


Een hoofdinspecteur vecht tegen haar eigen persoonlijke demonen terwijl ze een seriemoordenaar probeert te ontmaskeren die zich voordoet als familieman.

Bron

Alle series die ik gekeken heb zijn of gestopt, of hebben mijn interesse verloren. Ik ben dus -nog steeds- opzoek naar leuke series! Ik ben gek op crime series, dus deze wil ik wel proberen. Het heeft maar drie seizoenen, maar ik heb goede hoop dat er later meer zullen volgen.

The 100


Een eeuw nadat een nucleaire apocalyps de aarde verwoestte, worden 100 bewoners van een ruimtestation teruggestuurd om te onderzoeken of de planeet weer bewoonbaar is.

Bron

Een probeersel, het lijkt me wel interessant. Maar of het echt iets is?

Welke films en/of series staan er op jouw lijstje?

Follow
3 Responses
 • Michelle
  september 19, 2018

  De bovenste twee films wil ik ook nog graag zien en ‘The 100’is echt een aanrader! Ik kijk de serie nu al voor de tweede keer en eigenlijk kijk ik ze teveel( Lees: bingewatchen!)

 • Ik
  september 13, 2018

  Misschien is Crossing Lines iets voor je ook?
  Zijn ook niet veel seizoenen. Wel wat ouder.

 • Kelly
  september 13, 2018

  Adrift & Fantastic Beasts deel 2 wil ik ook nog graag zien.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge