Skip to main content

Hoewel ik door omstandigheden mijn verjaardag niet heb kunnen vieren, ben ik 5 maanden geleden toch echt 25 geworden. Vijf-en-twin-tig! Ondanks de 24 feestjes die ik al heb mogen geven, bracht deze april iets met zich mee waar ik geen rekening mee had gehouden: een hoop veranderingen. Als ik even eerlijk mag zijn, is dit achteraf echt het beste cadeau geweest dat ik heb mogen ontvangen.

De afgelopen maanden lijk ik namelijk toegang te hebben tot een nieuw stukje van mijn brein. Alsof ik nu een nieuw besturingssysteem heb dat de chip met data, die al aanwezig was, eindelijk kan lezen. Vreemd, maar fijn. Prettig, maar raar.

Things That Changed After Turning 25


Loslaten

Vooral na mijn afstuderen had ik enorm veel last van keuzestress. Ik wist niet goed wat ik wilde en bij alles kwam de vraag is dit alles? naar boven. Een goede keuze maken was op deze manier heel lastig en bovenal voelde ik me niet goed met zoveel twijfel. Deze stress is, vreemd genoeg (al klaag ik absoluut niet), verdwenen. Niet omdat ik het nu allemaal wel weet en geen keuzes meer hoef te maken; maar omdat het simpelweg oké is. Het komt wanneer het komt en het gaat wanneer het gaat. Ik ben er niet zo krampachtig meer mee bezig.

Waarschijnlijk komt dit ook doordat ik beter kan toegeven aan mijn onderbuikgevoel. Dit heb ik altijd heel sterk gehad, maar er écht op vertrouwen vond ik moeilijk. Mijn hoofd draaide overuren om elke uitkomst te analyseren, terwijl je eerste ingeving vaak toch de beste raadgever is.

Zelfreflectie

Hier ben ik altijd al een voorstander van geweest – het is iets wat ik regelmatig zelf al deed. Wat ik echter bijzonder vond, is dat ik heel diepgaand kon kijken naar mijn eigen leven en de dingen die ik wilde. En vooral ook naar de dingen die ik niet meer wilde.

Ik was mezelf een beetje kwijt.

Toen ik zo ziek was van de brandwonden, was mijn geringe energie nog minder. Deze weken heb ik duidelijk ondervonden wie of wat al mijn energie opslokte – en niet van plan was iets toe te voegen.

Ik had wel vaker het gevoel dat ik mezelf kwijt was. Het bloggen, creativiteit, het kijken van een film en nog wel meer dingen wilden niet meer lukken. Ik ben, hoe moeilijk dit ook was, afscheid gaan nemen van alles (lees: voor zover dat kon) wat me negativiteit bezorgde.

Mezelf op de eerste plek gezet

Ik wilde zó graag naar het concert van Ed Sheeran, ik keek er al een jaar naar uit. Het zag er ook naar uit dat mijn gezondheid het toe liet, maar toch ging het enkele dagen voor de grote dag steeds minder goed. Ik realiseerde me dat ik de enige ben die het beste kon kiezen voor mijn lichaam, dus ik besloot mijn kaartje te verkopen. Zo moeilijk! Echt onwijs balen. Dit werd me helaas (zwak uitgedrukt) ook niet in dank afgenomen, wat een schepje bovenop de moeilijk-stapel deed, maar dit bevestigde wel dat ik de veranderingen doormaak op een positieve manier. Enkel de mensen die zelf niet veranderen en groeien, zouden op deze wijze reageren.

Andere situaties zijn ook makkelijker geworden door deze nieuwe toevoeging. Ik kan mezelf beter verstaanbaar maken en accepteer sneller de hulp van anderen.

Angelique

Author Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

More posts by Angelique

Join the discussion 3 Comments

  • Michelle schreef:

    Het is moeilijk, maar jezelf op de eerste plaats zeggen ( of zoveel en zo vaak mogelijk) is en blijft belangrijk. En mensen die jouw herstel niet snappen, moeten misschien ook maar niet meer na je herstel in jouw leven zijn. Tenminste zo ondervind ik dit wel met mijn rug. En lange leve ouder worden! Je ontdekt en leert zoveel over je zelf.. Ik vind het wel jammer dat ik mijn 25ste verjaardag nooit echt heb gevierd, mijn oma lag toen in coma in het ziekenhuis en vond een feestje niet zo gepast..

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten