Skip to main content

Als ik eenmaal een beetje opgewarmd (Ha, alsof 33 graden niet voldoende is) en mijn verlegenheid te boven ben, is er bijna geen houden meer aan: spraakwater. Ik houd van het voeren van een goed gesprek, maar waar ik graag over praat hoeft niet voor iedereen een leuk of boeiend onderwerp te zijn. Sterker nog: veel mensen weten een gesprek niet op gang te brengen, omdat ze niet weten waar ze het over moeten hebben. Het is dan ook niet voor niks een ontdekkingstocht als je elkaar leert kennen. Een goed gesprek en een goede relatie komt van twee kanten!

Nooit uitgepraat..

  • Over persoonlijke ontwikkeling, omdat ik het zo mooi vind om te zien hoe iedereen zijn eigen pad bewandelt en we elkaar kunnen helpen. Er zijn vele manieren en tips te vinden om alles uit het leven te halen, maar er is wel groei (dus: ontwikkeling) nodig om dit succesvol toe te kunnen passen.
  • Over dingen waar niemand een antwoord op heeft. Is er leven na de dood? Hoe is de aarde ontstaan? Wat is het heelal eigenlijk? En de bermuda driehoek?
  • Over jou. Hoe gaat het met je? Ik vind het belangrijk dat jij je goed en gehoord voelt. Waar zit je mee? Is er iets waar ik mee kan helpen?
  • Over de dingen waar ik mee zit, omdat ik het vaak moet herhalen voordat ik het een plekje kan geven.
  • Over het dagelijks leven en de lichtpuntjes.
  • Over de dingen die ik gewoonweg niet begrijp. Zoals kortzichtige mensen en de dingen die ze zeggen.. Zoals slechte muziek en de keuzes van personages uit series. Dit gebeurd er namelijk wanneer je met mij een film kijkt. En zoveel meer!
  • Humor. Want een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd. Misschien heel cliché, maar wel de waarheid en iets waar ik geen genoeg van kan krijgen. Mits het goede humor is natuurlijk!

Waar raak jij nooit over uitgepraat?

Angelique

Author Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

More posts by Angelique

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten