Skip to main content

De een moet er niet aan denken en de ander kijkt er naar uit: alleen zijn. Jezelf terugtrekken zodat je, voor een bepaalde tijd, geen andere energie om je heen hebt. Having alone time or me-time is echter niet hetzelfde als je eenzaam voelen en brengt allemaal voordelen met zich mee. Er is bijvoorbeeld tijd om even ‘uit’te zijn en op te kunnen laden, je hebt tijd voor zelfreflectie, je voelt/verwerkt je eigen emoties beter en je leert comfortabel zijn met jezelf. Iedereen heeft uiteraard behoefte aan tijd voor zichzelf – de een alleen langer dan de ander.

Persoonlijk heb ik het altijd nodig gehad om me na een (drukke) dag even terug te trekken, al moet ik wel bekennen dat ik het steeds prettiger vind om mensen om me heen te hebben. Misschien komt dit omdat ik steeds vaker voor mezelf kan kiezen en hier ook andere contacten bij horen. Balans is dus ook hier opnieuw het kernwoord: teveel alleen is erg moeilijk en teveel met anderen uitputtend.

Wat ik doe tijdens alone time of me-time

Dit ligt er natuurlijk wel aan wat mijn mood is.

 • Muziek: Op de een of andere manier blijft dit onmisbaar! Ik kan enorm genieten van muziek en zoek altijd iets wat bij mijn humeur pst. Je vraagt je misschien af; is dit inclusief vals mee blèren? Nou, soms, niet altijd.
 • Film/serie: Nu ik wat meer rust gevonden lijk te hebben, kan ik steeds meer genieten van een goede film of serie. Momenteel is Suits weer begonnen met een nieuw seizoen & komen er nieuwe films aan die ik wil zien!
 • Mezelf verzorgen/warme douche: Works like a charm. Laat mij maar even gaan met een masker/nagellak/douche foam/bodylotion ect.
 • Lezen: Andere blogs/verhalen of een boek.
 • Schrijven: Niet alleen artikelen, ook dagboekverhalen of andere verhalen. Zolang ik maar iets op papier krijg! Hierdoor voelt mijn hoofd vaak minder vol.
 • Creatief: Inmiddels al bekend; ik ga graag creatief aan de slag en geniet hiervan.

Wat doe jij in je me-time?

Angelique

Author Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

More posts by Angelique

Join the discussion 2 Comments

 • Michelle schreef:

  Oh heerlijk! Over de jaren heen heb ik het juist steeds meer nodig gekregen, al vind ik even afspreken met vriendinnen ook wel heel gezellig. Me- time heb ik vooral in de avonden, als de kleine meid op bed ligt. Dan kijk ik een serie, schrijf ik een blog, lees ik andere blogs, borduur ik soms en spendeer tijd in de natuur met onze hond. Maar ook een warme douche sla ik niet af 😉

 • Ik schreef:

  Lekker genieten van de dingen die je kan doen. 🙂

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten