Hoe ouder we worden, hoe meer onze kijk op de wereld veranderd. Dit is uiteraard niet zo vreemd, want we hebben steeds meer lessen geleerd en ervaringen opgedaan. We vormen een mening door de dingen die we op ons pad tegenkomen. De visie op ons eigen leven veranderd continu – Wat wil ik? Wat is er belangrijk voor mij? Waar word ik gelukkig van? Je zult zien wanneer je eens in de zoveel maanden de tijd neemt om te reflecteren, je verder komt. Wat zou bijvoorbeeld op dit moment de kwaliteit van te leven verbeteren?

“What Would Improve the Quality of Your Life?”
Money!

Een antwoord op deze vraag zegt voor mijn gevoel veel over het leven dat een persoon heeft. Grappig, want je weet uiteraard niet wat er achter zo’n antwoord schuilt! Het is voor iedereen een persoonlijke invulling wat er beter zou kunnen in het leven. De een hecht meer waarde aan welzijn en de ander aan status. Daarnaast is het een momentopname – hoe goed het met je gaat heeft ook invloed op je antwoord.

Gezondheid

Persoonlijk denk ik aan meerdere zaken als antwoord op deze vraag, maar een goede gezondheid wint het van alle andere opties. Mijn leven had er heel anders uit gezien! Ik zou niet eens kunnen bedenken waar ik nu had gestaan als mijn gezondheid geen probleem was geweest. Om veel dingen heb ik uiteraard zelf niet gevraagd, want wie zou vrijwillig chronisch ziek willen zijn? Echter zou ik met wat veranderingen wel de kwaliteit kunnen verbeteren en hier ga ik ook zeker mee aan de slag.

Wat er verder nog op mijn lijstje staat is een goede dosis zelfvertrouwen; iets wat het afgelopen half jaar al een beetje aan het verbeteren is. Niet in jezelf geloven en constant twijfelen gooit enorm veel roet in het eten, zo zonde! Iedereen is gewoon goed zoals hij/zij is.

Wat zou jouw kwaliteit van het leven verbeteren?