Skip to main content

Het hebben van een blog is ooit heel populair geweest, maar inmiddels heeft Youtube deze eerste plaats ingenomen. Uiteraard zijn er nog genoeg bloggers die iedereen voorziet van content en nog veel meer lezers die van deze teksten kunnen genieten. Bloggen: ik doe het al jaren en ik vind het nog steeds super om te doen. Ik heb dan ook heel wat artikelen op mijn naam staan. Wat ik nog meer op mijn naam heb staan zijn fouten. Blogfouten natuurlijk. Gelukkig leren we (lees: de meeste mensen) van fouten en worden we beter in wat we doen.

Bloggin’ mistakes

 • Laat ik beginnen met het standaard thema van Blogger die iedereen had. Tja, niet echt aesthetically pleasing natuurlijk, zeker nu ik als webdesigner kan zien hoe ik het op een simpele manier kon verbeteren.
 • Inmiddels kan ik mijn blog al een paar jaar ‘Sweet Silver Lining’ noemen, een naam en logo waar ik nog steeds achter sta., maar met deze naam ben ik niet begonnen! Oeps.
 • Voordat ik ging studeren, was ik al aan het stoeien met mijn lay-out. Stoeien inderdaad, want ik heb oneindig veel HTML fouten gemaakt.
 • …En nog veel meer PHP fouten, toen ik uitgekeken was op HTML en CSS. Iets met leergierig zijn en uitdagingen zoeken.
 • Veel afbeeldingen, maar een gebrek aan eigen foto’s.
 • Foto’s met een te drukke achtergrond. Of wazig. Of overbelicht. Of onderbelicht.
 • Teveel onnodige foto’s (want keuzes maken is moeilijk)

 • Veel te grote of veel te kleine foto’s. En verkeerd uitgelijnd.
 • Mijn best doen om een tekst te schrijven en mijn content vervolgens niet (goed) opslaan. Argh!
 • Artikelen die bestonden uit een paar zinnetjes. Ja, echt waar.
 • Zo kritisch zijn dat ik blogposts in mijn concepten liet staan, verwijderde of zelfs periodes niks online wilde plaatsen.
 • Spelfouten! Iets wat ongetwijfelt (Ok, grapje. Ongetwijfeld natuurlijk) nog steeds voorkomt.
 • De verkeerde publicatiedatum invullen en me afvragen waar mijn artikel blijft. Lang wachten kan ik je vertellen!
 • Me laten vertellen dat ik niet goed genoeg ben & dat mijn blog niets waard is.
 • Geen links, verkeerde linkjes of filmpjes die niet vanaf het begin beginnen.

Wat zijn jouw blogfouten, of welke blogfouten kom je het meest tegen?

Angelique

Author Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

More posts by Angelique

Join the discussion 2 Comments

 • Michelle schreef:

  Heel herkenbaar! Ik denk dat iedere blogger er wel één of meerdere herkent! De standaard layout, te donkere layout, te kleine foto’s, de tekst gecentreerd blegh, niet lekker lopende zinnen ik kan ze allemaal nog zo herinneren. Ook kan ik ze terug zien, aangezien mijn hele blog geschiedenis nog in het archief staat 😛

 • Ik schreef:

  En zo leer je er ook van, zoals je vorige blogpost het ook zegt. 🙂

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten