Skip to main content

♥  Warm verwelkomd worden  ♥  Het zonnetje  ♥  De poezels gezellig om me heen  ♥  Telefoongesprekken  ♥  Interieur  ♥  Audioboeken  ♥  Lieve berichtjes  ♥  Voor het eerst in zoveel weken thuis geweest  ♥  Nieuwe fase  ♥  Bloemen krijgen  ♥  Series bingen  ♥  Schrijven  ♥  Warm weer  ♥  Meteen in slaap vallen  ♥  Gezellig samen lunchen  ♥  Iets voor een ander kunnen betekenen  ♥  Loslaten  ♥  Podcasts  ♥  Van je afschrijven  ♥  Nieuwe wallpaper op mijn smartphone  ♥  BBQ!  ♥  Muffins  ♥  Lucky13  ♥  Uitwaaien in de natuur  ♥  Plannen maken voor mijn huisje  ♥  Positiviteit  ♥  Lege inbox  ♥  Zomer!  ♥

♥ Studie

Nu ik bankarrest (want ik mag/kan niet teveel lopen. Hier kun je lezen waarom niet) heb, ga ik weer verder met studeren. Ik vind het interessant om meer materiaal buiten mijn boeken om te gebruiken, gelukkig kun je op het grote www enorm veel vinden! Zo ook bovenstaande video over negativiteit.

Negatief zijn (over anderen) is zowel gemakzuchtig als een vervelende gewoonte dat moeilijk af te leren is. Iedereen is weleens negatief, dit hoort erbij. Het sleutelwoord hier is uiteraard: weleens. Helaas trekt negativiteit ook negativiteit aan.

Positief zijn vergt meer werk en doorzettingsvermogen. Het is daarom makkelijker om de schuld bij een ander neer te leggen, dan de verantwoordelijkheid bij jezelf te zoeken.

Ik blijf dit onderwerp erg boeiend vinden. Ik leer een hoop over mijn eigen gedrag en het gedrag van anderen. Het is niet zonder reden, maar het is fijn om niet compleet nutteloos op de bank te hoeven zitten. Het fijne aan deze studie is dat ik het echt op mijn tempo kan doen. Als het even niet gaat, dan kan ik het gerust laten liggen.

♥ Gezondheid

De afgelopen dagen heb ik me niet goed gevoeld, desondanks blijf ik optimistisch over mijn herstel. Momenteel proberen we een nieuwe behandeling en ik ben blij dat er weer iets gebeurd. Ik heb nog een lange weg te gaan met genezen en het opnieuw verbeteren van mijn conditie, maar het zou fijn zijn om een begin te kunnen maken.

Wat staat er momenteel op jouw happy list?

Angelique

Author Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

More posts by Angelique

Join the discussion 2 Comments

  • Michelle schreef:

    Mooie happy list! En negativiteit is inderdaad lastig om van af te komen, sinds een paar jaar probeer ik positiever in het leven te staan. En hoewel ik al een eind ben gekomen, blijft het een leerproces. Mooie dingen om je mee bezig te houden! Hopelijk gaat je herstel wat beter de komende tijd

  • Ik schreef:

    Wat fijn dat je weer bij je huis bent geweest. Mooie foto’s en een fijn lijstje 🙂

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten