Skip to main content

Let’s be real: we weten allebei dat het leven niet altijd even leuk is. We hebben baaldagen. Of baalweken. Er gebeuren dingen waar we ons rot door voelen en hier is ook alle ruimte voor. Echter zijn er zaken waar je beter bij weg kunt blijven, simpelweg omdat het zonde van je tijd is.

Het leven is te kort voor..

 • Het onderdrukken van emoties en het doen alsof ze er niet zijn. Van opgekropte gevoelens ga je last krijgen (je voelt ze niet voor niets) en daarnaast komt het vroeg of laat toch wel naar buiten. Het leven is zoveel mooier en persoonlijker met alles wat je erbij voelt. Laat het toe!
 • Het door anderen laten bepalen wat jij zou moeten doen. Dit geldt voor zóveel dingen: wat je draagt, wanneer je gaat studeren, met wie je de rest van je leven wilt delen, hoe je eruit ziet of wanneer je besluit iets wel/niet te doen. Dit is jouw canvas en het is aan jou om de kleuren te kiezen die je gaat gebruiken. Niet die van een ander.
 • Handelen uit angst, want angst is de slechtste raadgever die er is.
 • Het negeren van onderbuik gevoelens.
 • Het stoppen van je energie en tijd in mensen die het niet verdienen. Zoals degene die nooit tijd heeft om te luisteren naar jouw verhaal of de persoon die enkel denkt aan zichzelf en jou niets gunt. Omring je met mensen die het beste met je voor hebben en waar je energie van krijgt!
 • In het verleden blijven hangen. Je bent daar niet meer en je gaat daar ook niet meer naar toe. Probeer daarentegen te focussen op het hier en nu. Wat je vandaag doet heeft invloed op je toekomst.
 • Het niet wagen van de sprong voor je eigen geluk. Niemand weet de uitkomst van een bepaalde stap die je wilt gaan zetten, maar ook het niet zetten van de stap komt met consequenties. Misschien gaat je crush ervandoor met iemand anders en misschien wordt je bedrijf wel een groot succes! Je weet het niet tot je het probeert, dus loop je eigen geluk niet mis door niet te springen.

Waar is het leven volgens jou te kort voor?

Angelique

Author Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

More posts by Angelique

Join the discussion 2 Comments

 • Michelle schreef:

  Wauw, goede punten! Ik wil graag mijn leven leiden op een manier dat ik niet telkens denk ‘Wat als?’ of ‘Had ik maar..’. Natuurlijk zijn niet alle dingen haalbaar, zeker niet als je lichamelijk ( of geestelijk) beperkt bent, maar toch kunnen wij meer als wij zelf denken. Ook al is het in de ogen van een ander zo klein..
  Momenteel ben ik weer iets meer met mijn uiterlijk bezig. Welke kleding wil ik dragen, welke kleuren kies ik, welke piercings zou ik graag hebben, welke tattoos kijk ik nog naar uit? Want nu kan het. Ik wil er over tien jaar geen spijt van hebben dat ik het niet heb gedaan..

 • Florentine schreef:

  Jij schrijft altijd van die wijze en inspirerende posts, heel leuk om te lezen! Wat een mooi artikel <3

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten