Skip to main content

Ah the weekends… Wie houdt er niet van wat vrije tijd na een lange week werken/studeren/drukte? De twee dagen die we voor onszelf kunnen invullen willen we zo optimaal mogelijk benutten. Maar wat heb je eigenlijk nodig voor het perfecte weekend?

The essentials

 • Self scan – Dit kan uiteraard met behulp van een (geleide) meditatie, maar ook een reflectie kan je helpen. Hoe was de week? Heb je het druk gehad? Stress? Of was je juist veel alleen en heb je behoefte aan wat gezelligheid en een goed gesprek? Het is pas een perfect weekend wanneer het aansluit op jouw behoeftes! Wees dus goed op de hoogte wat je nodig hebt.
 • Plannen! – Wil je ergens naartoe, wil je met iemand afspreken of misschien wel specifiek ergens uit eten gaan? Sommige dingen zijn handig om te plannen. Laten we stress of teleurstellingen voorkomen in het weekend. Maar ook als je gevraagd wordt om mee te gaan en je hebt eigenlijk me-time gepland staan/nodig, voel je dan niet rot om nee te zegen!
 • Een lekkere (warme) douche & kleding waar jij je prettig in voelt – Ik zeg bewust geen comfy kleding, want misschien voel jij je goed in een andere outfit. Een lekkere douche om alles even van je af te spoelen daarentegen, dat doet iedereen goed.
 • Quality time – Het is tijd om op te laden en daar hoort iets bij waar je echt van kunt genieten. Lezen, een creatieve hobby, een spel, een goede serie, een gesprek met je beste vriendin of een lange wandeling (met de hond).
 • Die paar uurtjes extra slaap – Voldoende nachtrust maakt echt verschil in hoe je je voelt en hoe je dag verloopt, maar het is niet altijd even makkelijk om het te krijgen. Gelukkig kun je dit in je vrije tijd plannen. Of het nu een uurtje langer blijven liggen in bed is of de bank opzoeken met een dekentje.

Hoe ziet jouw perfecte weekend eruit?

Angelique

Author Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

More posts by Angelique

Join the discussion 3 Comments

 • Morgaine schreef:

  Dat hangt eigenlijk van het weer af en waar ik ben, met wie ik ben. Ik geniet als het mooi weer is, van buiten, hoe vroeger hoe beter, en op tijd weer thuis als het te warm zou zijn.

  En dan lekker op de bank, makkelijk eten, wat tv of een spelletje op de laptop kan ook. Heel verschillend.

  Uitgaan zit er tegenwoordig ook bij, dan overdag weinig doen en in de avond pas schitteren 😉

  Lang slapen kan ik niet, meestal 6 uurtjes, hoe laat ik ook ga liggen, maar kan wel lekker met dekentje op de bank kruipen en netflix op… heerlijk!

  X

 • Saskia schreef:

  Mijn perfecte weekend is met veel tijd voor mezelf & veel rust.

 • Ik schreef:

  Ontspanning is zeker lekker in het weekend. Vooral als ik mijn werk ook naast mij neer kan leggen.
  Wat niet altijd het geval is jammer genoeg. Maar mijn best doe ik er wel voor.

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten