Ah the weekends… Wie houdt er niet van wat vrije tijd na een lange week werken/studeren/drukte? De twee dagen die we voor onszelf kunnen invullen willen we zo optimaal mogelijk benutten. Maar wat heb je eigenlijk nodig voor het perfecte weekend?

The essentials

  • Self scan – Dit kan uiteraard met behulp van een (geleide) meditatie, maar ook een reflectie kan je helpen. Hoe was de week? Heb je het druk gehad? Stress? Of was je juist veel alleen en heb je behoefte aan wat gezelligheid en een goed gesprek? Het is pas een perfect weekend wanneer het aansluit op jouw behoeftes! Wees dus goed op de hoogte wat je nodig hebt.
  • Plannen! – Wil je ergens naartoe, wil je met iemand afspreken of misschien wel specifiek ergens uit eten gaan? Sommige dingen zijn handig om te plannen. Laten we stress of teleurstellingen voorkomen in het weekend. Maar ook als je gevraagd wordt om mee te gaan en je hebt eigenlijk me-time gepland staan/nodig, voel je dan niet rot om nee te zegen!
  • Een lekkere (warme) douche & kleding waar jij je prettig in voelt – Ik zeg bewust geen comfy kleding, want misschien voel jij je goed in een andere outfit. Een lekkere douche om alles even van je af te spoelen daarentegen, dat doet iedereen goed.
  • Quality time – Het is tijd om op te laden en daar hoort iets bij waar je echt van kunt genieten. Lezen, een creatieve hobby, een spel, een goede serie, een gesprek met je beste vriendin of een lange wandeling (met de hond).
  • Die paar uurtjes extra slaap – Voldoende nachtrust maakt echt verschil in hoe je je voelt en hoe je dag verloopt, maar het is niet altijd even makkelijk om het te krijgen. Gelukkig kun je dit in je vrije tijd plannen. Of het nu een uurtje langer blijven liggen in bed is of de bank opzoeken met een dekentje.

Hoe ziet jouw perfecte weekend eruit?