Skip to main content

In één van mijn blogposts deelde ik de tip Maak een lijst van alles wat je leuk vind om te doen en zorg dat je dagelijks 1 – 3 dingen daadwerkelijk gaat uitvoeren. De laatste maanden heb ik dit niet gedaan en hierdoor heb ik het gevoel op de ‘automatische piloot’ te staan. Ik doe wat er gedaan moet worden en de rest laat ik achterwege. ‘Dát zou ik echt vaker moeten doen’ hoor ik mezelf dus regelmatig zeggen wanneer ik iets gedaan heb wat ik leuk vind om te doen. Het is de hoogste tijd om wat (want overdrijven is ook een vak) van deze dingen weer toe te voegen aan mijn weken.

Een serie volgen/films kijken

Volg je me al langer, dan weet je dit: ik kan echt genieten van een goede episode en/of film. Wekelijks stonden er meerdere series op mijn lijstje waar ik tijd voor vrijmaakte: The Vampire Diaries, Suits, The Originals, Arrow, The Flash, Grimm, Grey’s Anatomy en mijn favoriet: The Walking Dead.

Het is echter akelig stil in de categorie Cinetalk, daar ga ik wat aan doen. Er wachten twee films en een nieuwe serie op me. Als ik de smaak te pakken heb, wil ik de andere series ook weer oppakken. Dat wordt flink bingen.

Tijd buiten doorbrengen

Met de koude dagen is dit geen optie (hint), maar wanneer het lenteweer zich laat zien wil ik toch wat meer in de wijde wereld (also known as: buitenlucht) zijn. Gezien mijn conditie zal het niet altijd een flinke wandeling worden, dat hoeft ook nog niet – daar werk ik simpelweg langzaam naar toe. Wie heeft er gezegd dat zittend vitamine D opdoen geen optie is? Het staat zeker op mijn lijstje voor de lente/zomer (van 2018).

Werken aan mijn gezondheid

Iets wat ik in het najaar van 2017 al enorm hard mee bezig ben geweest en waar ik ook zeker mee verder ga is mijn gezondheid. Ik vind het belangrijk om er de tijd voor te nemen: langzaam opbouwen zal ervoor zorgen dat ik niet gelijk over al mijn grenzen heen ga. Die neiging heb ik helaas wel, omdat ik het graag wil. Gelukkig was het behalen van mijn diploma een goede les, dus ik zal ervoor waken om dit niet nogmaals te laten gebeuren.

Meer kiezen met het hart dan met het hoofd

Nu ik (voorlopig) van school af ben is het opnieuw tijd om verschillende keuzes te maken voor de toekomst. Hoewel niet alle keuzes zo definitief zijn, vind ik het wel belangrijk om te gaan luisteren naar wat ik écht wil. Ik heb de neiging om toch voor de ‘b’ keuze te gaan, omdat dit een weloverwogen slimme optie lijkt. Ik ben mezelf meerdere malen tegengekomen hierdoor!

Plannen

Zowel het plannen van leuke dingen om te doen als opschrijven wat ik te doen heb. Het onthouden van afspraken lukt prima, maar het werkt zoveel fijner om alles af te kunnen vinken aan het einde van de dag. Ik heb ook het idee dat ik op deze manier veel efficiënter omga met mijn tijd.

Slapen

Ja hoor, dit is echt een doel. Ik heb te maken gehad met een hoop slapeloosheid en zou graag de acht uur slaap per dag gaan halen. Mijn probleem zit hem in: in slaap kunnen komen en onrustig slapen. Ik word vaak weer moe wakker ’s ochtends.

Creativiteit

Ik zou hier graag serieuzer mee aan de slag willen gaan. Meer leren en meer creëeren! Ik doe veel verschillende creatieve dingen (ik nog het ook wel mijn creatieve uitspattingen) en zou op sommige vlakken beter willen worden. Zolang ik er maar plezier in blijf hebben, dat vind ik het belangrijkste.

Quality time

Een fijn telefoongesprek, in de weer met een maskertje of simpelweg een muziekje op en dagdromen: wat ik ook besluit te doen, ik zorg dat ik hiervan kan opladen. Niet omdat het moet, maar omdat het kan. We hoeven niet altijd maar druk bezig te zijn, we mogen ook back to basic en iets doen wat ons gelukkig maakt.

Wat zou jij het komende jaar meer willen doen?

Angelique

Author Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

More posts by Angelique

Join the discussion 4 Comments

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten