Skip to main content

Het maakt niet uit welke situatie zich voordoet, de wereld draait onverbeterlijk door. Gelukkig ook maar, want weer opbouwen nadat daadwerkelijk alles stil heeft gestaan is een flinke opgave. Helaas is dit wel wat je als individu meemaakt en ben ik ook enorm zoekende sinds ik mijn diploma in ontvangst heb genomen. De laatste maanden ben ik (weer) serieus met mijn doelen bezig en merk ik dat ik steeds meer verlang naar een leven dat terug op de rails is.

Even terug in de tijd

Door dit verlangen denk ik regelmatig terug aan de stageperiode op de bloemenveiling, waar ik het een aantal maanden enorm naar mijn zin heb gehad.

Toen ik mijn opdrachten als webdesigner af had en overgeplaatst werd naar de afdeling communicatie, had ik mijn plekje gevonden. Drie en een halve dag per week draaide ik mee op de redactie en was ik meer geworden dan een stagiaire.

Ik maakte deel uit van het team en werd elke dag weer met open armen ontvangen. In mijn bezit de sleutel van het kantoor die ik met twee leuke collega’s deelde en tevens had ik de luxe om thuis te kunnen werken wanneer ik dit nodig had (vanwege gezondheidsproblemen). In de pauze gezamenlijk lunch halen en buiten genieten van het heerlijke weer. Het werk was leuk en de werkplek was fijn. Daarnaast had ik ook mijn studie, sporten, blog en een sociaal leven.

Het was ‘s avonds negen van de tien keer niet zo leuk of gezellig meer, ik had veel last van vermoeidheid en pijn. Dit alles werd verzacht door iets wat ik belangrijk vind: voldoening. De positiviteit die het me dagelijks bezorgde, maakte dat ik elke dag toch weer met frisse moed aan de dag kon beginnen en was ik de pijn/vermoeidheid alweer vergeten.

Iets wat ik nu vaak mis.

Hoe nu verder?

De vraag is dus niet zozeer waar is die rails? maar hoe kom ik daar weer op? Een vraag die door mijn hoofd blijft gaan en mijn verlangen blijft voeden. Een vraag die ik momenteel niet kan beantwoorden, maar waar ik hoop een antwoord op te vinden.

Door mijn gezondheidsproblemen het afgelopen jaar, bracht deze vraag me vooral frustratie. Inmiddels brengt het me motivatie. Het is een nieuw jaar vol met nieuwe kansen.

Vol met nieuwe antwoorden.

Angelique

Author Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

More posts by Angelique

Join the discussion One Comment

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten