Hoi, ik ben Angélique en ik ben dol op schrijven. Waarschijnlijk was dit je al opgevallen (zo niet: ik zal wat te drinken voor je inschenken en je van de schrik laten bekomen), maar naast het bloggen op Sweet Silver Lining ben ik er ook regelmatig mee bezig. Deze uit de hand gelopen hobby combineer ik graag met dingen waar ik geïnteresseerd in ben, zoals bijvoorbeeld positiviteit en persoonlijke groei. Vlak voor de Kerst viel mijn oog op The Writing Happiness Journal.

Dit (dag)boek is geschreven door Florien van Basten Batenburg, iemand die met haar online trainingen al meer dan 1.500 vrouwen geholpen heeft met het creëren van meer rust, richting en plezier in hun leven. The Writing Happiness Journal bevat 52 vragen (voor elke week van het jaar een vraag) die jouw, volgens de auteur, leven leuker maakt. Door het beantwoorden van de vragen zul je meer rust, focus en flow in je leven krijgen.

Je ontdekt al schrijvende hoe je beter naar jezelf en je intuïtie kunt luisteren, wie en wat je blij maakt, wat je wél wilt in het leven en de dingen die je los zou willen laten.

Het boek ziet er prachtig uit, bijna helemaal Sweet Silver Lining stijl met het paars, taupe én de veertjes. De content gaat mee in de verschillende seizoenen en wordt afgewisseld met mooie afbeeldingen en inspirerende teksten/quotes. Mocht je naar een specifiek antwoord opzoek zijn, dan kun je makkelijk alle vragen in een overzicht vinden.

Maar kritisch; het gaat natuurlijk om de vragen zelf. Ik moet eerlijk zeggen dat de vragen je inderdaad laten nadenken over wie je bent en wat je wilt. Met de antwoorden die je geeft zou je concreet kunnen hebben waar je gelukkig van wordt en kan je een plan maken hoe je dit kunt bereiken. Het fijne aan dit alles: het is voor jou, je hoeft het niet te delen. Hoe groot je doel ook is, hoe onbereikbaar het ook lijkt, je kunt het opschrijven en je kunt ermee aan de slag.

Vanaf deze week ga ik dat ook doen! Ik hoop over 52 weken een ingevuld dagboek te hebben en wellicht show ik hier en daar een antwoord op mijn Instagram.

Ik heb dit item aangeschaft op bol.com