Skip to main content

Hoi, ik ben Angélique en ik ben dol op schrijven. Waarschijnlijk was dit je al opgevallen (zo niet: ik zal wat te drinken voor je inschenken en je van de schrik laten bekomen), maar naast het bloggen op Sweet Silver Lining ben ik ook regelmatig met woorden bezig. Deze uit de hand gelopen hobby combineer ik graag met dingen waar ik geïnteresseerd in ben, zoals bijvoorbeeld positiviteit en persoonlijke groei. Vlak voor de Kerst viel mijn oog op The Writing Happiness Journal.

The Writing Happiness Journal


Dit (dag)boek is geschreven door Florien van Basten Batenburg, iemand die met haar online trainingen al meer dan 1.500 vrouwen geholpen heeft met het creëren van meer rust, richting en plezier in hun leven. The Writing Happiness Journal bevat 52 vragen (voor elke week van het jaar een vraag) die jouw, volgens de auteur, leven leuker maakt. Door het beantwoorden van de vragen zal je meer rust, focus en flow in je leven krijgen.

Je ontdekt al schrijvende hoe je beter naar jezelf en je intuïtie kunt luisteren, wie en wat je blij maakt, wat je wél wilt in het leven en de dingen die je los zou willen laten.

Het boek ziet er prachtig uit, bijna helemaal Sweet Silver Lining stijl met de paarse kleur, de taupe touch én de veertjes. De content gaat mee in de verschillende seizoenen, wordt afgewisseld met mooie afbeeldingen en bevat inspirerende teksten/quotes. Mocht je naar een specifiek antwoord opzoek zijn, dan kun je makkelijk alle vragen in een overzicht vinden.

Maar kritisch; het gaat natuurlijk om de vragen zelf. Ik moet eerlijk zeggen dat de vragen je inderdaad laten nadenken over wie je bent en wat je wilt. Met de antwoorden die je geeft zou je concreet kunnen hebben waar je gelukkig van wordt en kan je een plan maken hoe je dit kunt bereiken. Het fijne aan dit alles: het is voor jou, je hoeft het niet te delen. Hoe groot je doel ook is, hoe onbereikbaar het ook lijkt, je kunt het opschrijven en je kunt ermee aan de slag.

Vanaf deze week ga ik dat ook doen! Ik hoop over 52 weken een ingevuld dagboek te hebben en wellicht show ik hier en daar een antwoord op mijn Instagram.

Ik heb dit item aangeschaft op bol.com

Angelique

Author Angelique

Ik ben een mediadeveloper met een grote passie voor schrijven. Dit stukje van het grote www vul ik graag met een flinke dosis aan realistische positiviteit & eerlijkheid.

More posts by Angelique

Join the discussion 5 Comments

 • Heidi schreef:

  Wat leuk lijk het mij..
  Ik zelf hou der een Bullet journaal der op na en ik vind hem zo geweldig..
  Vooral omdat ik der gewoon creatief in kan werken..

 • Michelle schreef:

  Als je van schrijven en dagboeken of invulboeken houdt is dit de perfecte combinatie denk ik!
  Erg leuk dat je er eentje hebt aangeschaft!

 • Els schreef:

  Wat een leuk boek als je van schrijven houdt :-). Ik ben deze maand begonnen met mijn bullet journal :-). ik hou meer van tekenen en versieren :-).

 • Morgaine schreef:

  Oh dat is er wel eentje die ik misschien ga aanschaffen, ben heel erg benieuwd, ik heb vorig jaar in feb. ben ik gestart, elke dag een vraag luxe editie gekocht en ben bijna rond qua vraagstellingen, maar hier vraag ik mij vanaf of ik het 5 jaar lang ga volhouden, dat misschien wel, maar de vragen, zijn niet perse op de dag zelf gericht, maar gewoon ook hoe je denkt over iets, en sommige dingen denk ik van… ‘dito als vorig jaar’, qua antwoord, hahaha

  Dit is veel intensiever! Leuk! Dank je wel voor de tip!

  X

 • Ik schreef:

  ToiToiToi!!!

Leave a Reply

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten